Elon Musk’tan yeni yapay zekâ şirketi: X.AI Corp.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, ”X.AI Corp.” adında yapay zekâ şirketi kurdu. Musk’ın yeni şirketi için izleyeceği planlar henüz bilinmiyor.

Bir süredir yapay zekâ teknolojilerine savunan Elon Musk, on yıl önce kurduğu OpenAI’ya rakip olacak yeni bir girişimde bulundu.

Musk, ”X.AI Corp.” adında yeni bir yapay zekâ şirketi kurdu.

‘X’ HARFİNE HAYRANLIĞI SÜRÜYOR
Bildiğiniz üzere Musk, uzun bir süredir yapay zekâ teknolojilerine savunan isimler arasında yer alıyor. Öyle ki bundan tam on yıl önce OpenAI’yı kurdu. Ancak 2018 yılında şaşırtıcı bir biçimde şirketin yönetim kurulundan ayrıldı. Günümüzde ise Musk, OpenAI’nin asıl amacından saptığını ve ChatGPT’nin yeniden düzenlenmesi gerektiğini savunuyor.

Musk’ın SpaceX ve Tesla araçları dahil olmak üzere ”X” harfine olan hayranlığı biliniyor. Hatta Twitter’ın ana şirketi Twitter Inc. kısa süre önce X Corp. bünyesine dahil edildi.

Bu noktada paylaşılan raporlar, X.AI Corp.’un 9 Mart 2023 tarihinde kurulduğunu ve yönetim koltuğunda Elon Musk, sekreter olarak da Musk’ın aile ofisi yöneticisi Jared Birchall’ın görevde olduğunu gösteriyor.

PLANLARI HENÜZ BİLİNMİYOR
Elon Musk’ın ChatGPT’ye rakip olup olmayacağı veya X.AI Corp için planları henüz bilinmiyor. Ancak bir süredir Musk’ın yapay zekâ üzerinde yatırımlar gerçekleştirdiği biliniyor.

Nitekim geçen mart ayında, X.AI Corp’un baş isimlerinden biri olarak görülen bilim insanı Igor Babuschkin de dahil olmak üzere iki eski DeepMind araştırmacısı şirkete katılmıştı.

Ayrıca Musk’ın yapay zekâ alanındaki tek yatırımı bu da değil. Ünlü milyarder, geçen günlerde Twitter veri merkezlerinden biri için 10 bin GPU satın almıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.