Elon Musk’tan Mars’a koloni

Farklı fikirleri ile gündemde yer alan Elon Musk’ın yeni fikri Mars’ta vegan beslenen bir koloni kurmak ve hastalıkları beyne yerleştirilen çiplerle tedavi etmek.

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk’ın, Tesla ve SpaceX’in CEO’suElon Musk’ın geleceğe ilişkin yeni ve dikkatleri çeken projeleri gündemde yerini aldı.

TRT Haberin aktardığına göre zihinsel ve bedensel hastalıkları beyne yerleştirilen çipler yoluyla tedavi etmek için kurduğu Neuralink şirketi, maymunların beynine çip yerleştirerek, düşünce yoluyla bilgisayar oyunu oynamalarını sağladı. Proje başarılı olursa felçli insanların da günlük hayatını kolaylaştırmak mümkün olacak.

Elon Musk, SpaceX ile Mars’ta kurmayı planladığı şehrin enerjisini güneşten sağlaması ve burada yaşayanların vegan beslenmesi planlanıyor. Musk, büyük kentlerdeki trafik sorununa 2016’da kurduğu the Boring Company ile çözüm bulmaya çalışıyor. Bu projeye göre, yer altındaki elektrikli platformlar, araçları benzin kullanmalarına gerek kalmadan gidecekleri yere saatte 250 kilometre hızla taşıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.