Elon Musk’ın bebeğinin resmi adı belli oldu “X AE A-XII Musk”

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'un bebeğinin resmi ismi belli oldu. Tartışmalara neden olan isim kayıtlara "X AE A-XII" geçti.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, sevgilisi Grimes’le yeni doğan bebeklerine verdikleri ve tartışmalara neden olan isim bilmecesi çözüldü. Çift, doğum belgesine göre bebeklerini resmi olarak ‘X AE A-XII’ olarak kaydettirdi.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, sevgilisi Grimes’le yeni doğan bebeklerine vermek istedikleri isim tartışmalara olmuştu.

RESMİ ADI “X AE A-XII” OLDU

TMZ’nin ulaştığı doğum belgesine göre minik Musk’ın ismi resmi olarak X AE A-XII oldu.

Bebeğin ilk ismi X, ikinci ismi AE A-XII ve soyadı da Musk diye kaydedildi.

blank

Æ SEMBOLÜNE İZİN VERİLMEDİ

Aslında çift en başta bebeklerine ‘X Æ A-12’ adını vermek istemişti ancak ismin Kaliforniya yasalarına uygun olmadığı ortaya çıkmıştı. Kaliforniya Eyaleti yasalarına göre, isimlerde 26 İngilizce harfin yanı sıra tire ve apostrof kullanılabiliyor. Æ sembolünün kullanmasına ise izin verilmiyor.

Grimes, ismin anlamını “X, bilinmeyen değişken. Æ, (sevgi ve/ya yapay zekanın kısaltması olan) Ai’nin benim Ortaçağ İngilizcesi tarzında telaffuzum” diye açıklamıştı.

Milyarder girişimci bu ismi seçmelerinin gerekçesi olarak, teknolojinin gelişmesiyle birlikte geleneksel dillerin modasının geçecek olmasını göstermişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.