Elon Musk yapay zekaya karşı yine uyardı

SpaceX ve Tesla Motors’un kurucusu ve çağımızın en dahi girişimcilerinden olarak nitelendirilen Elon Musk, yapay zekaya yönelik yeni bir söylemde bulundu.

Kurduğu şirketler ve girişimde bulunduğu Hyperloop, Neuralink gibi projelerle bilinen Elon Musk, yapay zekanın insanlığı tehdit ettiğini belirtti. Thenextweb’in haberine göre Neuralink hakkındaki konuşmasında yapay zeka hakkında Rolling Stone dergisine açıklamada bulunan Musk, yapay zekanın tehditsel boyutuna karşı şu ana kadar alınmış önlemlerin yetersiz olduğunu söyleyerek; bu önlemlerin yüzde 5 ila 10 arasında başarı şansının olduğu açıkladı.

Daha önce de uyarmıştı

Stephan Hawking, Bill Gates gibi bilim insanları ile birlikte yapay zekaya yönelik uyarılar yapan Musk, geçmişte de bu konuya dair söylemlerde bulunmuştu. Yapay zekanın insanlığı geride bırakmasıyla dünyaya egemen olan tür olacağını belirten Musk, yapay zekadaki üstünlük yarışının netice itibariyle Üçüncü Dünya Savaşı’na yol açacağını ifade etmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.