Elon Musk Mars otobüsünden bu sefer umutlu

SpaceX CEO’su Elon Musk yaptığı açıklamada şirketin Starship aracının ikinci test uçuşunda yörüngeye ulaşma konusunda “yeterince şansı” olduğunu söyledi. Uluslararası Uzay Federasyonu’nun yıllık konferansında konuşan Musk, bu fırlatma testinde farklı bir yöntem kullanılacağını belirtti.

SpaceX’in mega roketi Starship, aylar önce yapılan denemede başarıyla kalkış yapmış, ancak dakikalar sonra infilak etmişti. Uzay şirketinin CEO’su Elon Musk, ‘hot-staging’ adı verilen ilk defa uygulayacakları bir yöntemi Starship’te test edeceklerini söyledi.

Uluslararası Uzay Federasyonu’nun yıllık konferansında konuşan Musk, “Elbette bunu ilk kez deniyoruz. Bunun ikinci uçuşun en riskli kısmı olduğunu söyleyebilirim” dedi. Musk, “Motorlar çalışır ve gemi hot-staging sırasında infilak etmezse, o zaman yörüngeye ulaşma konusunda yeterince şansımız olduğunu düşünüyorum” diye ekledi.

SpaceX’in en güçlü roketi olan Starship, Musk’ın insanları Mars’a götürme ve NASA astronotlarını Ay’a götürme planları nedeniyle büyük önem taşıyor. Ancak henüz yörüngeye ulaşmayı başaramadı.

SpaceX, Starship uzay aracını ilk kez Nisan ayında yörüngeye ulaştırmayı denemişti, ancak dört dakika kadar yükseldikten sonra motorlarının ateş alması sonucu infilak etmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.