Elon Musk, Apple ve Google savaş açtı!

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla başlayan tartışma ve endişeler pfatformun değerini gittikçe düşürüyor. Musk son olarak Apple ve Google’ın uygulama mağazalarından Twitter’ı kaldırmaları halinde onlara karşılık bir telefon üretebileceğini söyleyerek, “Umarım iş o noktaya gelmez” açıklamasını yaptı.

Twitter’ı 44 milyar dolara satın alan iş insanı Elon Musk’ın platformun başına geçmesiyle aldığı kararlar şirketin değerini düşürmeye devam ediyor. Kendisini tek yönetici yapan Musk, şirket personellerini işten kovmuş ve mavi tik uygulamasıyla da tepki çekmişti. Binlerce kullanıcı platformu terk ederken, reklamverenler de zayıf içerik denetimi nedeniyle marka güvenliği endişesi taşıdıklarını belirterek pazarlamalarını durdurdu.

‘SEÇENEK KALMAZSA TELEFON YAPACAĞIM’
Son olarak Tesla ve SpaceX CEO’su Musk, Apple ve Google’a karşı alternatif bir telefon üretebileceğini söyledi. İş insanı açıklamayı podcast sunucusu Liz Wheeler’ın dün attığı tweet’e cevaben yaptı.

Wheeler attığı tweet’te “Apple ve Google uygulama mağazalarından Twitter’ı kaldırırsa, Elon Musk kendi akıllı telefonunu üretmeli. Ülkenin yarısı taraflı ve gözetleme yapan iPhone’la Android’i seve seve terk eder. Bu adam Mars’a giden roketler yapıyor. Saçma bir küçük akıllı telefon kolay olmalı değil mi?” dedi.

Musk ise Wheeler’a verdiği cevapta şu ifadeyi kullandı:

“Umarım iş o noktaya gelmez. Fakat evet, başka bir seçenek kalmazsa alternatif bir telefon yapacağım.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.