Elif Çağlar “You Ask My Name”

Elif Çağlar, konserlerinde bir süredir, efekt ve loop alma özellikleri olan Helicon – Voicelive Touch 2 isimli bir vokal prosesörü kullanmakta. Sesin sonsuz olasılıklarını düşünmenin verdiği merakla, Voicelive kullanarak renkli vokal katmanlarını minimal armoni ve sade şarkı formlarıyla, bir tür kaygısı olmadan nasıl harmanlayabileceğini ararken birçok acapella şarkı yazdı.

“You Ask My Name”, yer yer soul etkileşimi ile indie pop sularında gezen, sade armonisinin içinde yoğun vokal katmanlarıyla, kıpır kıpır bir ilk randevu hikayesi.

YouTube video

Elif Çağlar

Elif Çağlar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümünde, caz kompozisyonu eğitimi aldı. “Roxy Müzik Günleri” birincisi grubu “Bagdat Avenue” ile 2005 yılında ”1-10″ isimli bir albüm çıkardı. 2006’da, caz performansı üzerine lisans üstü eğitim almak için gittiği ve yaşayan efsane Sheila Jordan’ın öğrencisi olduğu New York, Queens College bünyesindeki “The Aaron Copland School of Music”ten ödülle mezun olan ilk Türk oldu. Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde prestijli festivallerde, kulüplerde sahne aldı.

Geniş kitlelerce beğeni toplayan, “nu-DC Records” etiketli “M-U-S-I-C” isimli albümü, Türkiye müzik tarihinde bir kadın caz vokalistinin tüm söz, müzik ve aranjmanlarını yazdığı, ilk İngilizce albümdür. Radyo Boğaziçi Müzik Ödüllerinde iki defa “En İyi Caz Müzik Sanatçısı” ödülünü alan Çağlar, bugüne kadar söz-müziği kendine ait olan iki single ve dört albüm çalışmasına imza atmıştır ve farklı tarzlarda, farklı isimlerle eserler yayınlamaya devam etmektedir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.