Elektronik sertifika sayısı 6,5 milyonu geçti

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından açıklanan 2022 yılı ilk çeyrek verilerine göre, e-imza sayısı 5,7 milyona, mobil imza sayısı ise 793 bine ulaştı. Toplamda 6,5 milyon elektronik sertifika oluşturuldu.

BTK, 2022 yılının ilk çeyreğine ilişkin Pazar Verileri Raporu’nu yayımladı. Üretilen elektronik imza sayısı 5 milyon 740 bin 789’a yükseldi. Mobil imza sayısı ise 792 bin 975’e ulaştı. Toplamda 6 milyon 533 bin 764 elektronik sertifika oluşturuldu. 2021 yılının son çeyreğine oranla e-imza sertifika sayısında yüzde 5,2 artış, mobil imza sertifika sayısında ise yüzde 3,3 yükseliş gerçekleşti. Toplam üretilen sertifika sayısı ise bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 5 arttı.

İmzalar dijitalde, paranın yüzde 75’i cepte

İmza süreçlerini zaman ve mekân bağımsız hale getiren e-imza, yıllık maliyette yüzde 75 tasarruf olanağı sağlıyor. İmza süreçlerini tamamen dijitalleştirerek şirketlerin ve bireylerin kağıt tüketimini sıfırlamalarına olanak verdiklerinin altını çizen E-GÜVEN Genel Müdürü İlker Türkoğlu, “İmzalama ve onay süreçlerinin elektronik ortamda gerçekleştirilmesi başta insan kaynağı olmak üzere; zaman, kargo, kâğıt, kırtasiye gibi kalemlerde maliyet avantajı sunuyor. Haftalar süren imzalama işlemlerini dakikalara indiren e-imza; iş sürekliliği, hızlı ve güvenli işlem yapma konforu sunmaya devam ediyor.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.