Elektrikli scooterların kullanımı yasaklandı

Fransa’nın başkenti Paris’te trafikte tehlikeli olduğu tartışılan elektrikli scooterların kullanımının yasaklanması için referandum düzenlendi. 2 Nisan’da düzenlenen referandumun ardından elektrikli scooterların kullanımı yasaklandı. Dünyada yasağı uygulayacak ilk şehir olan Paris’te şahsi scooterı olanlar hariç 3 özel şirketin kiraladığı scooterlar artık trafiğe çıkamayacak.

Paris’te çok sayıda insanın ölmesi ve yaralanmasına sebep olan elektrikli scooterlar için uzun zamandır süren tartışma vardı. Kaldırımda ve yayaların arasında saatte 27 km hıza çıkarak kullanılan scooterlar kentte büyük endişe yaratıyordu.

ÖLEN VE YARALANANLAR OLDU
BBC Türkçe’nin haberine göre, elektrikli scooterları kullananlar genellikle kask takmıyordu ve 12 yaşındaki çocuklar yasal olarak elektrikli scooter kiralayabiliyordu.

Son olarak 2021’de 31 yaşındaki İtalyan bir kadın, iki kişiyi taşıyan bir elektrikli scooterın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

REFERANDUM DÜZENLENDİ
Yıllardır tartışılan konu nedeniyle dün şehirde referandum düzenlendi. Düzenlenen referanduma 1,38 milyon kişiden yaklaşık 103 bin kişi katıldı. Bunlardan 91 bin 300’den fazlası elektrikli scooterların yasaklanmasını istedi.

10 DAKİKASI 5 AVRO

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da referandumda oy kullanırken “Seçmenlerin kararına saygı göstermeye kararlıyım. Zaten 10 dakikası 5 euro olan bir uygulamaydı” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.