Elektrikli araç satışında rekor artış

Dünya genelinde elektrikli araç satışı 2020 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 43 artış gösterdi. 3,2 milyon elektrikli araç tüketiciyle buluşurken söz konusu satışların yüzde 84,4’ü Avrupa ve Çin’de gerçekleşti.2021 yılında satış rakamlarının dünya genelinde 4,6 milyona ulaşması öngörülüyor.

Uluslararası Enerji Ajansı tarafından açıklanan rakamlara göre, 2020 yılındaki otomobil satışları bir önceki yıla göre yüzde 14 azalma kaydetti.

Koronavirüs nedeniyle 2020 yılının ilk yarısında elektrikli araç satışı her ne kadar azalma gösterse de Temmuz 2020 itibarıyla elektrikli araç satışında büyük ölçüde artış yaşandı.

Aylık bazda değerlendirildiğinde 2019’un aynı dönemine göre küresel bazda elektrik araç satışı yüzde 100’ün üzerinde artış gösterdi. Böylece, geçen yıl elektrikli araç satışları 2,1 milyondan 3,2 milyona ulaşarak yüzde 43 oranında rekor bir artış gösterdi.

Dünyadaki toplam elektrikli araç sayısı 10 milyonu aşarken elektrikli araçların toplam araç pazarındaki payı ise 2019’daki yüzde 2,5 seviyesinden 2020’de yüzde 4,2’ye yükseldi.

BU YIL SATIŞLAR 4,6 MİLYONA ULAŞMASI BEKLENİYOR

Küresel elektrikli araç satışlarının bu yıl 4,6 milyon seviyesinde gerçekleşmesi öngörülüyor. Bu yılki büyümede ise Kuzey Amerika ve Çin’in öncü olması bekleniyor. IEA’ya göre, 2050’de sıfır emisyon hedeflerine ulaşmak için elektrikli araçların küresel araç pazarındaki payının 2030’da yüzde 50 seviyesine yükselmesi gerekiyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.