Elazığ’da 6,8 büyüklüğünde şiddetli deprem!

AFAD’dan edinilen bilgilere göre Elazığ Sivrice’de 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Diyarbakır, Malatya ve çevre illerden de hissedildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamasında “Şu ana kadar elimize can kaybına dair bilgi gelmedi” dedi.

AFAD verilerine göre Elazığ Sivrice’de 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 20.55’te merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğünde bir deprem yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem çevre iller ile Diyarbakır, Adıyaman ve Samsun’da da hissedildi. Vatandaşlar büyük panik yaşadı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’DAN DEPREM AÇIKLAMASI

Bakan Soylu “Şu ana kadar elimize gelen bilgilere göre can kaybı yok. Ağır hasar alan evler mevcut” şeklinde konuştu.

SAĞLIK BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sivrice’de meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Bakanlık olarak tüm birimlerimizle, 112 Acil ve UMKE ekiplerimizle sahada olduğumuzu bildirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

ARTÇILAR DEVAM EDİYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Sivrice ilçesinde saat 21.08’de 5,4, Baskil ilçesinde saat 21.17’de 5,1 büyüklüğünde artçı sarsıntılar kaydedildi.

Sivrice’deki sarsıntı yerin yaklaşık 7,03, Baskil’deki ise 10,62 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

KIZILAY BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Kızılay Başkanı Kerem Kınık açıklamasında bölgeye ekiplerin sevk edildiğini bildirdi.

AFAD BAŞKANI İNCELEME BAŞLATTI

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu depremin ardından yaptığı açıklamada “Deprem bölgesiyle iletişimde bir sorun bulunmadığını ifade ederek, “Şu an için ekiplerimiz de bölgedeki belediye başkanlarımızla, valilerimizle, iletişimimiz devam ediyor. Ekiplerimiz saha taramasına başladılar. Yıkım var mı, enkaz altında kimse var mı, bunun araştırmasını yapıyorlar” diye konuştu.

Depremin geniş bir coğrafyada hissedildiğini belirten Güllüoğlu, “Sivrice ve civarındaki ilçelerde hissedildi. Şu an çalışmalarımız devam ediyor. Biz de yakından takip ediyoruz.” ifadesini kullandı.

2010’DAKİ 6 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMDE 51 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Elazığ’da 8 Mart 2010’da 6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremde 51 kişi hayatını kaybetmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.