ektör Budak “Kaliteye yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

EÜ tam akreditasyonun birinci yılında kalite çalışmalarına devam ediyor

Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 5 yıllık “Tam Kurumsal Akreditasyon” alan ilk üniversite olan Ege Üniversitesi, bu başarının birinci yılında kalite çalışmalarını artırarak sürdürüyor.

Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından olan Ege Üniversitesi, geçtiğimiz yıl önemli bir başarıya imza atarak tam akreditasyon alan ilk üniversite oldu. Ege Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde hayata geçirilen yenilikçi uygulamalar ve yapısal düzenlemeler neticesinde son dönemde önemli başarılar elde edildi. Şeffaf yönetim anlayışı, güven ve huzur iklimi, vizyoner uygulamalar ve nitelikli akademik çalışmalarla adını hem ulusal hem de uluslararası alanda duyuran Ege Üniversitesi, bu süreçte akredite program ve laboratuvar sayısını artırmayı sürdürdü.

“Kalitesi ve gücü tescilli bir üniversiteyiz”

EÜ Rektörü Necdet Budak, “ Üniversitemiz bundan bir yıl önce 5 yıllık Tam Akreditasyon almasıyla birlikte kalitesini tescil etti. Kalite çalışmalarımızı hem kurumsal hem de program bazında eş zamanlı olarak sürdürdük. Bir yandan kurumsal tam akreditasyon aldık, diğer yandan da program bazında akreditasyon çalışmalarını sürdürerek programlarımızın yarısından fazlasını akredite ettik. Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek mottosu ile pek çok nitelikli uygulamayı Türk yükseköğretimine kazandırdık. Bu motivasyonla çalışmalarımızı sürdürerek ülkemizdeki araştırma üniversiteleri arasına ismimizi yazdırdık. Hayata geçirdiğimiz üniversite-sanayi, uluslararasılaşma, dijitalleşme ve öğrenci odaklılık uygulamaları ile Türk yükseköğretimine örnek teşkil edecek başarılar elde ettik. Gelecek dönemlerde de bu başarılarımızı sürekli kılmak, yenilerini eklemek ve mükemmelleşmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizlere olan desteğini her zaman hissettiğimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere motivasyonumuzu artıran uygulamaları hayata geçiren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a, Yükseköğretim Kalite Kuruluna, elde ettiğimiz başarılarda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“Ege Üniversitesinde kalite kültürü içselleştirildi”

Ege Üniversitesinde kalite kültürünün içselleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Budak, “Kalite çalışmaları emek gerektiren bir süreç. Eğitim öğretimden araştırma geliştirmeye, proje ve yayından kültür, spor ve sanat faaliyetlerine her alanda sürekli iyileştirme çalışmalarına devam edeceğiz. Kazanımlarımızı kalıcı kılmak için durmadan, duraksamadan aynı bilinç ve gayretle örnek projeler üretip bilim yolculuğumuzu sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.