Ekrem İmamoğlu’ndan sert tepki! “Bu millet bu tehdidin cevabını öyle bir verir ki”

6 Şubat depremlerinde en büyük yıkımın da en fazla can kaybının da yaşandığı Hatay, devlet desteğinden yeterli payı alamamıştı. Hatay’ın bu durumu gündemden düşmezken, Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün, “Merkezi yönetim ile yerel yönetim dayanışma içinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi?” diye konuştu. Erdoğan’ın bu sözlerine İBB Başkanı İmamoğlu’ndan sert tepki geldi: Bu millet bu tehdidin cevabını öyle bir verir ki…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay ile ilgili açıklamalarına İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu sert tepki gösterdi. İmamoğlu, İstanbul’un yeni otobüslerinin tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, Erdoğan’ın Hatay’daki depremzedelere yönelik sözlerini eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Merkezi yönetim ile yerel yönetim dayanışma içinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi?” şeklindeki açıklamalarını hatırlatan İmamoğlu, “Bile isteye yardım etmediğinin ifadesi” diyerek, Erdoğan’ın depremzedelere yönelik yardımı siyasi tercihlere bağladığını söyledi.

İmamoğlu, “Seçime 1 ay kaldı diye sözüm ona milleti korkutacak. Bu ifadeler hafife alınacak ifadeler değil, tıbbın konusu bu ifadeler. Depremzedelerin önünde, sırf kendilerini seçmediler diye yardım götürmediğini itiraf etti. Bu tür davranışları toplumun vicdanına bırakıyorum” dedi.

‘PSİKOLOJİK OLARAK ANALİZE MUHTAÇTIR’
Erdoğan’ın açıklamalarını “psikolojik olarak analize muhtaç” olarak değerlendiren İBB Başkanı, “Bu nasıl bir anlayış? Milletin efendi olduğunu bunlar öğrenecek 31 Mart’ta. Millet efendi, siz değilsiniz. Bu tehdidi milletimiz yutmaz. Bu millet bu tehdidin cevabını öyle bir verir ki… Bu tehdidinizin karşılığı milyonlar olacak göreceksiniz” diye konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin en fazla etkilediği şehirlerden biri olan Hatay’a ilişkin yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Antakya Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, muhalefeti eleştirirken bir yandan da ilginç bir itirafta bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasında dikkat çeken ifadeler şu şekilde:

“Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı.”

Cumhurbaşkanı’nın bu açıklamaları, yerel seçim öncesi siyasi gerginlikleri de beraberinde getirdi. Erdoğan’ın Hatay’a yönelik ifadeleri, muhalefet tarafından seçmenlere yönelik bir gözdağı olarak yorumlandı.

Öte yandan, Hatay’da yaşanan depremlerin ardından bölgedeki vatandaşların zor durumu ve devlet yardımlarının yetersizliği konuları, kamuoyunda büyük bir tartışma yaratmış durumda. Erdoğan’ın açıklamaları, bu tartışmanın yeni bir boyut kazanmasına neden oldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.