Ekrem İmamoğlu’na 4 yıl hapis istemi

31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinden sonra YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için, 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istendi.

YouTube video

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 13 bin farkla kazandığı 31 Mart 2019 seçimlerinin iptalinin ardından yaptığı basın açıklamasında ‘YSK başkan ve üyelerine hakaret’ iddiasıyla yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcılık İmamoğlu için, 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istedi.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya İmamoğlu katılmazken, avukatı Kemal Polat hazır bulundu. Hakim önceki celse sanık tarafının reddi hakim talebinin Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce değerlendirildiğini ve talebin reddedildiğini söyledi.

4 YIL 1 AYA KADAR HAPİS CEZASI

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının resmi suç duyurusuna istinaden soruşturma başlatıldığını söyledi. Ekrem İmamoğlu’nun 4 Kasım 2019 günü yaptığı basın açıklamasında YSK üyelerine hakaret ettiği kaydedilen mütalaada, İmamoğlu’nun “Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret” suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.