Ekrem İmamoğlu: Kendi 25 yıllarıyla benim 4 yılımı kıyaslıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Bağcılar’da yaptığı konuşma sırasında Ekrem İmamoğlu için “Vatandaşa seçimden önce vaat verdiler hangisi gerçekleşti. İstanbul’da başkan ama Turist Ömer gibi geziyor” demişti. İmamoğlu, ‘Turist Ömer’ benzetmesi için “Ciddiye almayacağım bir söz bu soruyu cevaplamıyorum” derken, yaptıkları projelerle ilgili sözlerine ise “Allah’a şükür 100 vaatte bulunmuşsak en az 75-80’ini hayata geçirdik. Kendi 25 yıllarıyla benim 4 yılımı kıyaslıyorlar” “dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, depremlerin ardından hız verdikleri kentsel dönüşüm projeleri kapsamında hızlı tarama yöntemiyle ‘durduğu yerde çökme ihtimali olan 318 bina’ tespit etti.

Kartal’da yapılan analizlerin ardından tespit edilen binalardan birinin yıkımına katılan İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu’na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Bağcılar 15 Temmuz Demokrasi ve Millî İrade Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenindeki kendisine yönelik sözleri soruldu.

‘TURİST ÖMER’ BENZETMESİNE SERT TEPKİ
Erdoğan’ın “Vatandaşa seçimden önce vaat verdiler. Hangisi gerçekleşti? Bizim projelerimizin üzerine konmaya çalışıyorlar. İstanbul’da başkan ama Turist Ömer gibi geziyor” sözlerine sert sözlerle yanıt veren İmamoğlu’nun cevabı şöyle oldu:

“Ciddiye almayacağım bir söz bu soruyu cevaplamıyorum. Birinci iddiasına yönelik şunu söyleyeyim. İstanbul’da 0-4 yaş arasında bu şehri göremeyen insanlar var. 350 binin üzerinde anne ücretsiz kartımızı kullanıyor. Bu ülkenin ekonomik sorunları var bunu çözsün. Hani süt dağıtıyordunuz? diyorlar… Alan elin veren eli görmediği bir düzende yardımlarımızı yapıyoruz. Bizim yaptıklarımızı görecek gönül gözleri de yok. Allah’a şükür 100 vaatte bulunmuşsak en az 75-80’ini hayata geçirdik. Eksiklerimiz var tabi ki ama zamanla geliştireceğiz. Kendi 25 yıllarıyla benim 4 yılımı kıyaslıyorlar. Bu da güzel bir şey. Ne mutlu bana…’

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.