Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldı

31 Mart seçimlerinde 4 milyon 169 bin 765 seçmenin oyunu alan CHP’li Ekrem İmamoğlu, 17 gün sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldı.

Seçimlerden 17 gün sonra mazbatasını alan CHP’li Ekrem İmamoğlu, devir teslim töreni için Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasında. İmamoğlu, belediye binası önünde toplananlar tarafından İzmir Marşı’yla karşılandı.

Ekrem İmamoğlu, devir teslim töreninden önce yaptığı açıklamada, İstanbul’daki mazbata sürecin biraz farklı işlediğini söyledi. Görevi mevcut belediye başkanı Mevlüt Uysal’dan teslim alacağını söyleyen İmamoğlu, “Ben bu mazbatayı 16 milyon insanımız adına devraldım” dedi.

Ekrem İmamoğlu,sözlerine şöyle devam etti:

“Toplumun demokrasiye yönelik inancından ve mücadelesinden asla vazgeçmedik; bu şehirde yaşayan 16 milyon insanın hakkını yedirtmeyiz dedik.

Bu şehrin yönetimini yürüten belediye, 16 milyon insanına hizmet etmeye bugün itibariyle başlamıştır.

Bundan bundan sıra bizde; bu şehirde yaşayan insanların maneviyatını, yaşam biçimini koruyarak yolumuza devam edeceğiz.”

İmamoğlu, görev devir teslimini gerçekleştirmek üzere mevcut belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın yanına çıktı.

Ekrem İmamoğlu, Uysal’dan görevi devraldıktan sonra yaptığı konuşmasından satır başları şöyle:

“Sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Geçmişten bu yana kimin emeği geçmişse teşekkür ediyorum. Bize de inşallah aynı centilmenlikle görevi devretmek nasip olur.

Ufak tefek aksilikler oldu. Büyük bir sıkıntı olmadan Çağlayan Adiyesi’ndeki sorunu çözdük. 16 milyon insanın emanetçisiyiz. Şehrin sorunlarını hep birlikte çözeceğiz. Bu şehrin maneviyatını taşıyan bir insanım. Bu hafta sonu tüm İstanbulluları buraya davet edeceğiz, yeri ve saati açıklayacağız.

Hızlıca görevimize başlamak ve belediye bünyesindeki birçok konuya hakim olmak istiyoruz.”

Kılıçdaroğlu: Teşekkürler İstanbul!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu İBB binasındayken sosyal medya hesabı Twitter’da “Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması ile kazanan 16 milyon İstanbullu oldu. Söz verdiği gibi; bundan sonra bütün İstanbul’u kucaklayan bir belediye başkanı olacak, bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Teşekkürler İstanbul!” mesajını paylaştı.

İBB Başkanlığı devir teslim töreni için Mevlüt Uysal’ın yanına giden CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Ekrem İmamoğlu’nu bekliyoruz” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.