Eh zaten öldün! Beş kişinin öldüğü Titan faciası öncesi CEO’dan skandal ifadeler

Beş kişinin hayatını kaybettiği Titan Denizaltısı ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. Şirketin CEO’su Rush’ın denizaltı kaybolmadan önce, acil bir durumda ne olacağının sorulması üzerine, “Eh, zaten öldün” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

Titan denizaltısının geçtiğimiz haftalarda beş kişiye mezar olmasının dünya basınında yer bulmaya devam ediyor.

Olayın ardından denizaltıyı geliştiren OceanGate şirketinin aracın ‘bazı kuralları’ ihlal ettiği şirketin CEO’su Stockton Rush, eski bir röportajında itiraf etmişti.

OceanGate CEO’su Stockton Rush, Rush’la birlikte test dalışı yapan bir kameramana göre; Titan derin deniz aracındaki yolcuların muhtemel akıbetiyle ilgili çarpıcı yorumlar yapmış.

Independent’ten haberine göre; Discovery Channel’ın “Expedition Unknown” programında çalışan macera-belgesel kameramanı Brian Weed, Insider’a konuştu ve Titanik görevinin “öncüsü” olan bir görevde Rush’a katıldığını söyledi.

Araçta geçirdiği anlardan sonra Weed, Rush’a Titan’ın acil bir durum yaşaması ve ana gemiden uzakta olması halinde ne olacağını sormuş.

‘EH, ZATEN ÖLDÜN’
Weed, yayın organına, teknenin yaratıcısıyla yaptığı konuşmayı anlattı:

‘Eh, araçta 4 ya da 5 günlük oksijen var ve ben de ‘Ya sizi bulamazlarsa?’ dedim. Rush ise ‘Eh, zaten öldün’ dedi.

Weed, bu cümleleri, “Bu, düşünülmesi çok garip bir şey gibi geldi ve okyanusun ortasında yaşam ya da ölüme karşı neredeyse nihilist bir tutum gibi görünüyordu” diye değerlendirdi.

Weed, Rush’ın tavrını şu sözlerle değerlendirdi: “Bu, düşünülmesi çok garip bir şey gibi geldi ve okyanusun ortasında yaşam ya da ölüme karşı neredeyse nihilist bir tutum gibi görünüyordu. Eğer oradaysanız ve sizi o kadar gün içinde bulamazlarsa, zaten ölüvereceksiniz. Sizin için her şey bitmiş demektir, o halde deniz aracından kendi başınıza çıkamıyorsanız ne önemi var?”

Weed, Rush’ın ‘temel güvenlik’ konusundaki ‘laubali’ tavrından ötürü test dalışı sırasında kendisini tedirgin hissettiğini de belirtti. Kameraman, “Tüm bu dalış, beni o derin deniz aracıyla Titanik’in derinliklerine inme fikrine dair çok rahatsız etti.”

14 Nisan 1912 tarihinde bir buzdağına çarparak batan Titanic isimli geminin enkazını görmek üzere Titan adlı denizaltıyla geçen ay dalış yapan 5 kişi, aracın okyanusun aşırı basıncı nedeniyle içe gömülmüş ve araçtaki herkes hayatını kaybetmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.