Eğlence Vergisi oranlarındaki değişikliğe ‘yıl sonu’ devamı

Eğlence vergisi oranlarında yapılan değişiklikerin yıl sonuna kadar devam edilmesine karar verildi.

ANKARA (İGFA) – 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 21 inci Maddesinde Yer Alan Eğlence Vergisi Nispetleri ile İlgili 9/12/1997 Tarihli ve 97/10349 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Eki Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı imzalı karara göre, daha önce son tarihi 31 Mayıs 2022 olarak belirlenen “sinema biletleri üzerinden yüzde sıfır eğlence vergisi alınması” uygulaması 31 Aralık 2022’ye uzatıldı.

Buna göre, Eğlence Vergisi’nin nispet ve miktarları olarak belirlenen biletle girilen yerlerde; yYerli film göstermeleri, yabancı film göstermeleri, tiyatro, opera, operet, bale, karagöz, kukla ve orta- oyunundan yüzde 0 olarak alınması yönündeki uygulamanın yıl sonuna kadar devam edilmesi kararlaştırıldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.