“Eğlence sektörü bir tiyatro”

27 yaşındaki işletmeci Mert Türkmen, dünyanın en hızlı büyüyen yiyecek&icecek ve eğlence endüstrisi olan Dubai’deki ülkemizi başarıyla temsil ediyor.

7 yıldır Dubai’de büyük başarılara imza atan ve adını duyuran Türkmen, aile mesleği olan restorancılıkta adını tüm dünyaya duyurmayı hedefliyor. The Galliard Dubai’nin işlemeciliğini üstlenen Mert Türkmen, “Eğlence sektörünü bir tiyatroya benzetiyorum. Enerji satıyoruz. Kimse işinden çıkıp, enerjisi düşük, mutsuz, problemleri olan, borca batmış, sıkıntıya düşmüş çalışanın olduğu negatif bir isletmeye gitmez. Bu sektör, biraz tiyatro sahnesi gibidir. Tiyatroda da sahneye çıkmadan önce oyuncu, o günkü dertlerini, acısını, kederini bir kenarda bırakır ve rolünü oynar. Bu yüzden içinde bulunduğumuz sektörde bunun farkında olup isini aşkla ve severek yapan profesyonel personel ile çalışmak çok önemlidir” dedi.

Mert Türkmen 27 yaşında olmasına rağmen, dünyanin en iyi restaurantlarinda çalışıp deneyim kazanmış biri olarak Dubai’de ismini çokça duyuran bir işletmeci. Mert Türkmen’in çalıştığı restaurantlar sırasıyla Cipriani (Istanbul-Bodrum-Abudhabi) Robertos Restaurant Dubai, Scalini ve en son olarak The Galliard Dubai…

Meslek hayatına 15 yaşında İstanbul’un ünlü işletmecilerden olan babası Fahrettin Türkmen‘in Bebek’teki restoranında başladı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.