Eğitimde Yabancı Dil Tohumları Ekildi

Cambridge Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı tekne etkinliğinde, Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarının kurucu ve sahipleri bir araya geldi.

Bir tohum ekmek teması ile gerçekleşen etkinlikte ekolojik dengenin önemine değinilirken, bir yandan da ‘Eğitimde Tohum’ metaforu ile çocukların doğru ellerde geleceğe hazırlanma süreçlerinin “Cambridge Yaşam Becerileri Çerçevesi” ile nasıl desteklenebileceğinin altı çizildi.

Yeni markayı anlatan Cambridge Türkiye Ülke Müdürü Nicholas Ebden, Cambridge University Press ve Cambridge Assessment English şirketleri Cambridge markası altında birleştiğini ve Türkiye’de yapılan bir dizi etkinlikle eğitimcilerin beğenisine sunduklarını söyledi. Nicholas Ebden; ‘‘Cambridge Yaşam Becerileri Çerçevesi’ kapsamında bizler, sosyal sorumluluk, yaratıcı ve eleştirel düşünme, iletişim, işbirlikçi çalışma becerileri, daha güçlü ve sağlam adımlarla eğitim sektörüne destek vermek istiyoruz. Farklı görevlerdeki katılımcılar, özellikle kurumların vizyonunu belirleyen sahipleri veya kurucuları; tavsiyeleri, yeni düşünme biçimleri, çözümleri, sürdürülebilirlik ve en iyi uygulama örnekleri paylaştık’ dedi.

Etkinlikte Ally Kensington, Cambridge Yaşam Becerileri Çerçeve programından hikaye anlatımı ile yaratıcı düşünme, sosyal sorumluluk, iletişim ve iş birlikçi çalışma üzerine aktivetler yaptı. Işıl Boy Ergül ise değişen ve gelişen eğitim sistemini tasarlarken 8.yüzyılda öğretilenleri referans alarak geleceğin yetkinlikleriyle harmanlayıp hibrit eğitim tasarımını nasıl sunabileceğini anlattı. Öğrenci, veli, teknoloji ve öğretmen ekseninde paylaşılacaktı.

Cambridge Bölge Müdürü Evren İçimli;Bir araya gelinen bu seçkin ortamda eğitim sektörü liderleri birbirleriyle fikir paylaşma ve ortak çözüm önerileri üzerine konuşabilme imkânı yakaladık. Herkes için benzersiz bir deneyim sağlayabilmek bizim için çok kıymetliydi. Öğrenme yolculuğunda en güvenilir şekilde yol arkadaşlığı yapmaya devam edeceğiz’ dedi.

Her yıl dünya çapında milyonlarca öğrenci ve öğretmenin İngilizce öğrendiği ve sınav ürünlerinden yararlandığı Cambridge, öğrenme becerilerini dünyaya kanıtlamalarına yardımcı olacak kitaplar ve sınavlar ile geniş çaplı dijital kaynakları hizmete sunuyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.