Ege’nin En İyi İşverenleri Listesi açıklandı

Ülkemizin işgücüne katılma oranı en yüksek illerini barındıran Ege Bölgesi’nin en iyi işverenleri açıklandı. Ege’de faaliyet gösteren Great Place to Work® sertifikalı işverenlerin dahil olduğu ve 11 bin çalışanın katılımıyla elde edilen verilere dayanan Ege’nin En İyi İşverenleri™ Listesi’ndeki 26 organizasyon, 8 Haziran 2022’de gerçekleştirilen ödül töreninde aldılar.

Global ölçekte 100 milyondan fazla çalışanın geri bildirim anketinden elde ettiği bilgilerle bir işyerini harika hale getiren kavramın “GÜVEN” olduğunu belirleyen Great Place to Work® Enstitüsü, Ege’nin En İyi İşverenleri™ Listesi’ni açıkladı. Great Place to Work® sertifikasyon programı kapsamındaki analizlere dahil olup Great Place to Work® standartlarını karşılayarak “Harika İşyeri Sertifikası” almaya hak kazanan organizasyonların değerlendirmeye alındığı Great Place to Work® Ege’nin En İyi İşverenleri™ Listesi’nde bu yıl 4 kategoride 26 şirket yer almaya hak kazandı.

Ege Bölgesi’nden 11 bin çalışanın Trust Index™ çalışan deneyimi anketi ile çalışan geri bildiriminden oluşan listede “Herkes İçin Harika İşyeri” kriterlerinde en iyi performansı gösterenler yer buldu. Organizasyonların çalışan sayısına göre dört kategori üzerinden açıklanan listenin 10-99 çalışan sayısı kategorisinde 7, 100-249 çalışan sayısı kategorisinde 9, 250-499 çalışan sayısı kategorisinde 5 ve 500’ün üzerinde çalışan sayısı kategorisinde 5 şirket yer aldı.

Eyüp Toprak:

“Ege Bölgesi, işgücüne katılımı en yüksek illere sahip!”

Great Place To Work® Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Eyüp Toprak: “Ege Bölgesi, hem Türkiye hem de Great Place To Work® olarak bizler için ayrı bir öneme sahip, çünkü sınırları içerisinde ülkemizin işgücüne katılma oranı en yüksek illerini bulunduruyor. Ayrıca ekonomi olarak Marmara’dan sonra en büyük ve önemli coğrafi bölgemiz. 2022’nin Haziran ayı itibarıyla pandemi etkisinin tamamen ortadan kalktığını memnuniyetle görsek de Ege’nin En İyi İşverenleri™, bu zorlu süreçte ÖNCE SAĞLIK sözünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu ve tescilledi. Ege Bölgesi verilerini incelediğimizde, Türkiye’nin En İyi İşverenleri™ 2022’deki sonuçlara paralel seyrettiğini gördük ve Ege Bölgesi’ndeki işverenler de SAĞLIĞA, yani İNSAN’a önem vererek başarılı sonuçlar ürettiler.”

Eyüp Toprak:

“İNSAN’ı merkeze alan organizasyonlar, çalışanları tarafından takdir ediliyor”

Ege’nin En İyi İşverenleri™ Listesi’nde ile diğer organizasyonlar arasında önemli ve kayda değer farklar bulunduğuna dikkat çeken Eyüp Toprak, “Ege’nin En İyi İşverenleri™ Listesi’ni hazırlama sürecinde gördük ki İNSAN’ı merkeze alan şirketler, çalışanları tarafından takdir ediliyor. Ülke genelinde Great Place to Work® analizlerine dahil olan organizasyonların yüzde 76 olan katılım oranı ortalaması, istihdamın yüksek olduğu Ege Bölgesi’nde yüzde 84’lük bir oran ile fark yaratıyor. Bu da çalışanların kendi seslerinin dinlenmesi ve geri bildirimlerinin dikkate alınması noktasında şirketlerine güvendiklerini gösteriyor. Ayrıca Ege Bölgesi’ndeki organizasyonlarımız, yönetici-çalışan ilişkileri noktasında da ayrışıyorlar. Tıpkı ofis ve işyeri yerine evde de rahat ve huzurlu çalışma ortamı hazırlayabilmeyi başarmaları gibi. Örneğin bu konuda Ege Bölgesi’nde listeye giren organizasyonlarla diğerleri arasında yüzde 20’nin üzerinde oran farkı bulunuyor. Harika işyerleri oluşturarak ‘herkes daha iyi bir dünya’ misyonuna ilham veren ve bu değerli hareketi güçlendiren tüm liste şirketlerimizi kutlarız” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.