Ege’de “Müzelerin Önemi ve Eğitim İşlevi” anlatıldı

Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından “Müzeler Haftası” dolayısıyla “Müzelerin Önemi ve Eğitim İşlevi” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Çevrimiçi olarak düzenlenen, akademisyen ve öğrencilerin katıldığı söyleşide konuşmacı olarak Ege Üniversitesi Kitap ve Kâğıt Sanatları Müzesi Müdürü Öğretim Görevlisi Dr. Seda Ağırbaş yer aldı.

Programda bir sunum yapan Öğretim Görevlisi Dr. Ağırbaş, müzelerin işlevi hakkında bilgiler vererek Türkiye’de yer alan müzelerden örnekler paylaştı. Öğretim Görevlisi Dr. Ağırbaş, müzelerin toplama, sergileme, belgeleme, koruma, bakım ve onarım ile eğitim işlevleri yoluyla kültürel birikimin sağladığını belirtti. Ayrıca müzeler aracılığıyla birikimlerin gelecek nesillere aktarıldığını ve ortak insan deneyiminin zenginleştirildiğini ifade eden Öğretim Görevlisi Dr. Ağırbaş, sunumunda müzelerin önemine dikkat çekti.

Söyleşi sonunda Öğretim Görevlisi Dr. Ağırbaş, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.