Ege Üniversitesi QS sıralamasında Türkiye’de ilk 10’da yer aldı

*Dünyanın saygın sıralama kuruluşlarından QS küresel yükseköğretim sektörüne ilişkin yaptığı son değerlendirmesine göre Ege Üniversitesi, Türkiye’deki 19’u devlet olmak üzere toplam 24 üniversite arasında 9’uncu sırada yer aldı.

* Araştırma, geliştirme ve inovasyon konularında yenilikçi çalışmalar yapan Ege Üniversitesi, araştırma ağı kriterlerinde 60.7 puanla Türkiye’de dördüncü oldu.

Dünyaca tanınan sıralama kuruluşlarından Quacquarelli Symonds (QS), 2023 Dünya Sıralamalarını açıkladı. Ege Üniversitesi, ulusal değerlendirmede ilk 10 devlet üniversitesi içinde yer alırken araştırma ağı puanında dördüncü sıraya yerleşti. Bin 422 üniversitenin listelendiği 2023 sıralamasında Ege Üniversitesi, geçen sene olduğu gibi bu sene de ilk yüzde 87’lik dilimdeki yerini korudu.

Dünyanın saygın sıralama kuruluşlarından Quacquarelli Symonds (QS), küresel yükseköğretim sektörüne ilişkin yaptığı son değerlendirmesine göre Ege Üniversitesi, Türkiye’deki 19’u devlet olmak üzere toplam 24 üniversite arasında 9’uncu sırada yer aldı.

Sıralamayı değerlendiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Saygın kuruluşlarca yapılan değerlendirmelerde uluslararasılaşma vizyonumuz doğrultusunda yaptığımız çalışmaların etkilerini her geçen gün görebiliyoruz. Dünyanın önemli sıralama kuruluşlarından QS tarafından hazırlanan 2023 Dünya Sıralamalarında ülkemizdeki ilk 10 üniversite içerisinde yer alma başarısını gösterdik. Araştırma, geliştirme ve inovasyon konularında yenilikçi çalışmalar yapan üniversitemiz, araştırma ağı kriterlerinde 60.7 puanla Türkiye’de dördüncü sırada yer aldı. Öğrencilerin iş hayatında tercih edilebilirliğinin değerlendirildiği işveren itibarı sıralamasında ise puanımızı geçen yıla göre 2.8 artırarak 9.9’a çıkardık ve ülkemizdeki ilk 10 üniversite içerisine girdik. Uluslararası alanda görünürlüğümüzü her geçen gün artırmaya devam ediyoruz. Emeği geçen mensuplarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Geçen yıllardan farklı olarak 2023 QS sıralamasında sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda yapılan etkinliklerin derecelenmesinde Ege Üniversitesi, çevreye olumlu etki başlığında, Türkiye’den listeye giren 6 üniversiteden biri olarak önemli bir başarıya imza attı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.