Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İngilizce eğitime başlıyor

Ege Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın liderliğinde yeni dönem hedeflerinden uluslararasılaşma alanında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Mühendislik alanının, yabancı dil eğitimine en fazla gerek duyulan alanlardan biri olmasından yola çıkılarak, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde İngilizce eğitim dönemi başlıyor. Bu kapsamda Fakülteden mezun olan öğrencilere uluslararası geçerliliği olan İngilizce diploma verilecek.

İngilizce eğitim ve diplomanın, uluslararasılaşma kriterleri arasında yer aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “ Ege Üniversitesi üst yönetimi olarak yeni dönemde kendimize belirlediğimiz hedeflerden birisi de uluslararası alanda üniversitemizin bilinirliğini artırarak daha üst seviyelere taşımak. Mühendislik mezunu öğrencilerimizin yabancı dil bilmesi, çağımızda bir mecburiyet olmuştur. Bu sebeple, uluslararasılaşma çalışmalarımız kapsamında İngilizce eğitim için Mühendislik Fakültemizi uygulama alanımız olarak seçtik. Eğitim hayatlarını tamamlayan öğrencilerimize sağlayacağımız İngilizce diploma, uluslararası kabul görecek ve bu sayede öğrencilerimiz gerek yurt dışı istihdam konusunda gerekse öğrenimlerini yurt dışında sürdürmek istediklerinde avantajlı olacaklar. Bununla birlikte İngilizce eğitim, yurt dışından başarılı öğrencilerin de Ege Üniversitesini tercih etmesinde önemli bir kriter olacak. Uygulamamızın hem Üniversitemize hem de Fakültemize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Ege Üniversitesinin, Yükseköğretim Kurulu(YÖK) tarafından uluslararasılaşma alanında pilot üniversite seçildiğini hatırlatan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahattin Tanyolaç ise “Uluslararasılaşma, geniş bir kavram. Yurt dışı üniversiteler ile iş birliği, yurt dışından üniversiteye öğrenci kabulü, İngilizce diploma olanağı gibi kriterlerin bu kavram içerisinde değerlendirilmesi gerekiyor. Uluslararası düzeyde farklı ülkelerden öğrencilerin, lisans ve lisansüstü eğitimlerini kendi ülkelerinin dışında sürdürmek istemesi sebebi ile ABD, Kanada, Avrupa ve Asya’daki üniversitelere yöneldiği görülüyor. Sadece ABD, bu öğrenci hareketliliğinden yıllık 34 milyar dolar kazanıyor. Ülkemiz, son yıllardaki başarıları ile yurt dışından yaklaşık 200 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Amacımız, Ege Üniversitesinin bu öğrenci sayısındaki payını artırması. Özellikle Mühendislik Fakültesinin yabancı dil eğitimine uygun olması nedeniyle İngilizce eğitime geçmesi ve İngilizce diploma vermesi çok önemli. Diğer yandan Türk öğrencilerin de İngilizce eğitim alması, yurt dışında mühendislik mesleği ile ilgili olarak kolay iş bulmalarına yardımcı olacak. Bu vesile ile Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesini YKS’de tercih edecek olan öğrencilerimize İngilizce olarak sürdürecekleri lisans eğitimlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.