Ege Üniversitesi kampüsü, öğrencilerin cazibe merkezi

“Study in Türkiye YÖK Sanal Fuarı 2022” başladı

Yükseköğretim Kurulu tarafından Türk üniversitelerini yurt dışında dijital ortamlarda tanıtmak amacıyla düzenlenen “Study in Türkiye YÖK Sanal Fuarı 2022” başladı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sanal Fuar’da Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, aday öğrencilerle bir araya geldi. Rektör Budak, aday öğrencilere Ege Üniversitesindeki eğitim imkânları, kampüs yaşamı, barınma ve öğrenci yaşamına dair birçok farklı konu hakkında bilgiler verdi.

Kaliteli bir eğitimle öğrencilere parlak bir gelecek sağlamak için zaman ve kaynakları özenle kullandıklarına değinen Rektör Budak, “Türkiye’nin 4’üncü sırada kurulan üniversitesi olan Ege Üniversitesi 3 bin 386 akademisyen, 7 bin 70 idari personel, 65 bin öğrencisi ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. Ege Üniversitesi Yükseköğretim Kalite Kurulunun kurumsal akreditasyon programı kapsamında 5 yıllık tam akreditasyon alarak ülkemizde ilk kurumsal akredite olan üniversite oldu. Tam ulusal akreditasyonun ötesinde, lisans programlarımızın yaklaşık yüzde 70’i uluslararası akreditasyona sahip. Türkiye’deki 200’den fazla üniversite arasında üniversitemiz seçkin 20 araştırma üniversitesinden biri. Birçok köklü kurum tarafından yapılan anket ve değerlendirmelerde üniversitemiz, A Plus düzeyinde yer alarak öğrencilerine huzurlu ve güvenilir bir kampüs ortamı sunuyor. Üniversitemiz, TÜBİTAK tarafından bilimsel proje kabul oranlarında birinci sırada yer alıyor. Ayrıca üniversitemiz dünya çapında önemli sıralama kuruluşlarının listelerinde ülke çapında ilk 10’da, dünya çapında ölçeğinde ise ilk 1000’de yer alıyor” dedi.

“Yeşil ve sürdürülebilir kampüs yaşamı”

Ege Üniversitesinin, Türkiye’nin en büyük kampüslerinden birine sahip olduğuna değinen Rektör Budak, “Bir ana merkez ve on farklı kampüs lokasyonu dahil olmak üzere yaklaşık 30 milyon metrekarelik bir alanımız var. Ülkenin en yeşil kampüslerinden biriyiz. Öğrencilerimize yeşil ve sürdürülebilir kampüs yaşamı için, kampüsteki yeşil alanların sayısı artırmanın yanı sıra uzun yürüyüş yolları ve bisiklet yollarımız var. Üniversitemizde pek çok farklı alanda öğrencilerin serbest zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri için öğrenci toplulukları mevcut. Türkiye’nin en donanımlı kütüphanelerinden biri olan Merkez Kütüphanesinde, yaklaşık 300 bin basılı kaynak, 9 milyon elektronik kaynak, 162 akademik veri tabanı, 609 sesli kitap, 30 dil için Rosetta Stone üyeliğiyle öğretim elemanları, öğrenciler ve çalışanların eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemeye devam ediyoruz. Ayrıca kütüphanemiz vize ve final sınavlarında 7 gün 24 saat açık olup öğrencilerimize çeşitli yemek hizmetleri sunuyor. Ulusal uzaktan eğitim anketine göre Ege Üniversitesi ‘A’ derecesinde öğrenci kapasitesi açısından da öğrenci memnuniyetinde birinci sırada yer alıyor” diye konuştu.

“Öğrenci odaklı yönetim anlayışı”

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklı uygulamalarına da değinen Rektör Budak, “Öğrenci odaklı yönetim anlayışımız doğrultusunda Canlı Destek Hattı, Turkuaz Masa çerçevesinde şeffaf ulaşılabilir bir yönetim anlayışını benimsedik. Öğrencilerimizin yönetim sürecinde etkin rol alması için ‘Öğrenci Dekanlığını’ ve ‘Öğrenci Senatosunu’ kurduk. Araştırma yapmaya hevesli öğrencilerimizin eğitim ve danışmanlık hizmetlerini düzenlemek ve araştırmacı alt yapısını güçlendirmek amacıyla Ege Üniversitesi Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezini kurduk. Yine öğrencilerimiz için Ege Üniversitesinde Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği hastanemizde öncelikli randevu sistemini oluşturduk. Kampüsümüzde yer alan 10 bin kapasiteli yurt binalarımızla öğrencilerimizin devlet güvencesi altında modern bir yapıda çok daha güvenli bir şekilde barınma ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Öğrencilerimizin sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetlerine yönelik yürüttüğümüz çalışmaların yanı sıra sportif faaliyetlere katılmalarını sağlamak için spor tesisimiz bulunuyorMezunlarımıza diplomalarının yanı sıra, öğrencinin tamamladığı etkinlikleri listeleyen resmi bir belge olan Ek Gelişim Faaliyetleri sertifikası (EGE+) veriyoruz” dedi. Sunum sonunda Rektör Budak, aday öğrencileri Ege Üniversitesine davet etti.

“Study In Türkiye YÖK Sanal Fuarı”

YÖK tarafından, Kovid-19 salgını sürecinde kısıtlanan öğrenci hareketliliğinin olumsuz etkilerini azaltmak ve bu süreçte Türk üniversitelerini yurt dışında dijital ortamlarda da tanıtmak amacıyla ilk olarak 2020 yılında “Study in Türkiye YÖK Sanal Fuarı” düzenlendi. Bu yıl üçüncüsü yapılan fuar 3 gün boyunca devam edecek. Fuarda üniversiteler, bütün dünyadan öğrencilere, görsel ve işitsel materyal, canlı bağlantı ve anlık ileti yoluyla tanıtım yapacak. Sanal Fuarda, üniversitelere ait stantların yanı sıra, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü ve Ulusal Ajans gibi Türk yükseköğretim sisteminin uluslararasılaşmasına katkı sağlayan paydaş kuruluşlara ait stantlar da yer alacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.