Efsane isimlerden Küçükçekmece’de nostaljik yılbaşı coşkusu

Küçükçekmece Belediyesi, 14-31 Aralık tarihleri arasında her yaşa hitap edecek ücretsiz yılbaşı etkinlikleri ile hem Küçükçekmece halkına hem de tüm İstanbullulara nostaljik bir Yılbaşı coşkusu yaşatacak.

Türk Pop’unun unutulmaz isimleri, Ersan Erdura, Semiha Yankı, Bilgen Bengü, İskender Doğan, Rana-Selçuk Alagöz, Grup Koridor, Tolga Atkın, Ercan Turgut, Akdeniz Organizasyon’un çalışmasıyla uzun bir aradan sonra İstanbul’lularla buluşarak unutulmayan şarkılarını söyleyecek. Türk Pop’unun çınarları, bu şarkıların sırrını şöyle açıkladılar; “Eskiden biz müziği dinlerdik, şimdi seyrediyoruz. Seyrederken, sadece müziği hissedemiyorsun. Dinlerken, müziği yüreğinde hissedersin. Bir de, sosyal medya, internet derken duygular çok hızlı akıyor. Bizim şarkılarımızın aktardığı duygular, kalbe işleyen, akmayıp yaşanılan duygulardı”. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’de, toplumda kültür ve sanat duygusunun gelişmesinin öneminin altını çizerek; “Tabii, benim gençlik yıllarımın şarkılarıydı bunlar. Her bir sanatçımız benim için ayrı ayrı çok değerli. Böyle unutulmaz şarkılara imza atan ve hala yeni nesil gençlerin de dinlediği efsaneleri İstanbul’lularla buluşturmaktan çok mutluyum” dedi.

Genç sanatçıları da çok beğendiklerini açıklayan Ersan Erdura ve Bilgen Bengü; “Yonca Lodi, Funda Arar, Sertap Erener gibi isimleri çok başarılı buluyoruz. Ayla Çelik’in Bağdat şarkısını 14 ve 31 Aralık’da birlikte seslendireceğiz. Konserimizde, yeni, genç solistlerin de şarkılarını söyleyeceğiz” dediler.

blank

İSKENDER DOĞAN VE SEMİHA YANKI’DAN GENÇ SANATÇILARA DESTEK ÇAĞRISI; “İNTERNET MÜZİĞİ DEĞİŞTİRDİ, GENÇ SANATÇILARA DESTEK VERMELİYİZ Kİ, MÜZİK YAŞASIN, SANAT YAŞASIN” DEDİ.

İskender Doğan ve Semiha Yankı ise; “Biz internetin, müziği çok değiştirdiğine inanıyoruz. Sanatla bağı kopan milletler yaşayamazlar. Yeni nesile, genç sanatçılara destek vermeliyiz ki, müzik yaşasın, sanat yaşasın, Türkiye yaşasın” dediler. 70’lerde Aşk’ın yaşanma biçimiyle, bugün yaşanma biçimi farklı olsa da, “Aşk” değişmez bir duygudur diyen Ersan Erdura, “Aşk’ın biçim değiştirdiğini düşünmüyorum. Sadece, ifade ediş tarzı değişti. Yeni şarkıların bazılarında da aynı duyguları yakalıyorum ben bazen. Yeni nesil, duyguları daha hızlı yaşıyor. Biz sindire sindire yaşıyorduk” dedi.

“RAP’İ ÇOK SEVİYORUZ”..

Konserlerin tanıtım toplantısında konuşan Ersan Erdura, Bilgen Bengü, Semiha Yankı, Tolga Atkın ve İskender Doğan, bir soru üzerine “RAP” müziğini çok sevdiklerini ve dinlediklerini açıkladılar. Bilgen Bengü; “Ben şahsen, biraz sert buluyorum ama bazı RAP şarkıları gerçekten güzel” derken, Ersan Erdura, “Ben bayılıyorum RAP” müziğine” dedi.

Küçükçekmece Fevzi Çakmak Meydanı’nı, 18 gün 18 gece sürecek etkinlikler için hazırlayan Belediye, 70’lerden bugüne uzanan onlarca farklı etkinlikle her gün coşturacak. “Nerede o eski Yılbaşı Geceleri” diyenlerle, “Milenyum Yılbaşı” diyenleri buluşturan zengin Yılbaşı programı halka açık ve ücretsiz olacak. Bu tarihler arasında, 70’lerin yıkılmayan çınarları, hala çok sevilen şarkılarıyla ve genç şarkıcılarla sahnede olacaklar.

Küçükçekmece Belediyesi’nin Fevzi Çakmak Meydanı’nı hazırladığı ve ‘’Nerede o eski yılbaşı geceleri ‘’ nostaljisinin yaşatılacağı Yılbaşı Programı; özel konsepti ile içinizi ısıtacak, unutamayacağınız bir yılbaşı geçirmeye davet ediyor. Yaklaşık 100 bin kişinin katılacağı tahmin edilen ve 18 gün sürecek olan etkinlik, her yaştan davetlinin ve çocukların doyasıya vakit geçirmeleri için hazırlanmış birbirinden zengin etkinliklerle 14 Aralık Cumartesi günü saat 10.00’da kapılarını açacak, 31 Aralık gecesi sabaha kadar devam edecek.

Karaoke yarışmaları ile başlayacak programın akışında Animatör performans gösterileri, amatör müzik grupları sahnede olacak. DJ Alex Gavin, DJ Killa, DJ Blaze, Elvis Presley performansı ile Volkan Erk, Ertan Dörtkardeş, Ceylan Kaya, Nigar Muharrem Konserleri gibi bir çok renkli ve eğlenceli etkinlik olacak.

KÜÇÜKÇEKMECE’DE NOSTALJİK BULUŞMA..

70’LERİN EFSANELERİ KÜÇÜKÇEKMECE’DE “NOSTALJİ KONSERİNDE” AYNI SAHNEDE..

Etkinlik boyunca, Hafızalarımıza kazıdığımız, ezbere bildiğimiz ve çok sevdiğimiz şarkıları ile yılların efsaneleri Bilgen Bengü, Ersan Erdura, Selçuk Alagöz – Rana Alagöz, Ercan Turgut, İskender Doğan ve Semiha Yankı konserleriyle, izleyicileri geçmişe götürecek ve unutulmaz müzik ziyafeti sunacak.

31 aralık gecesi ise Grup Koridor, sevenleriyle buluşarak bütün gece en güzel şarkılarını seslendirecek. 5 kişilik sahne dans ekibi gösterisi ile Rap müzik gruplarının sahne performansı yeni yıl coşkusunu ve heyecanını en üst noktaya çıkaracak.

Saatler gece yarısını gösterdiğinde meydanı dolduranlar, ışık gösterileri ve havai fişeklerin eşliğinde, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, ile Küçükçekmeceliler ve tüm İstanbullular saat 24.00’te geri sayıma başlayarak 2019’a veda edip, 2020’ye merhaba diyecekler. etkinlik, Yeni yılın ilk saatlerinde Grup koridor, konserinin ikinci bölümü için yine sahnede olacak. Alanın dört bir yanında çeşitli müzik grupları ve dans gösterileri ile İstanbullular eğlenceye doyacak

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.