Efsane Bruce Lee’nin gerçek ölüm nedeni belli oldu

Amerikalı aktör ve dövüş sanatları ustası Bruce Lee, 20 Temmuz 1973’te 32 yaşındayken ölü bulunmuştu. Otopsi sonucu Lee’nin Equagesic adlı ağrı kesiciyi alması düşünülüyordu ancak Clinical Kidney Journal adlı hakemli bilimsel dergide yayımlanan çalışmanın yazarları ölüm nedeninin, dövüş sanatçısının böbreklerinin fazla suyu işleyememesi olabileceğini söyledi.

Hong Kong asıllı Amerikalı aktör ve dövüş sanatları ustası Bruce Lee, 20 Temmuz 1973’te 32 yaşındayken yatağında ölü halde bulunmuştu. Lee’nin gerçek ölüm sebebi belli oldu.

Yapılan Otopsi sonucu, Lee’nin beyninin çok fazla şiştiğini gösterirken ölmeden önce Equagesic adlı ağrı kesiciyi almasından kaynaklandığı düşünülüyordu. Clinical Kidney Journal adlı hakemli bilimsel dergide yayımlanan çalışmanın yazarlarıysa ölüm nedeninin, dövüş sanatçısının böbreklerinin fazla suyu işleyememesi olabileceğini savundu.

ÖLMEDEN ÖNCE UYUŞTURUCU SU İÇTİKTEN SONRA BAŞ AĞRISI VE DÖNMESİ YAŞAMIŞ
Independent Türkçe’nin haberinde yer verdiği detaylara göre Priscila Villalvazo, Raul Fernandez-Prado ve Maria Dolores Sánchez Niño gibi böbrek hastalıkları uzmanlarının imza attığı araştırmada, beyin ödeminin sebebinin kandaki sodyum konsantrasyonunda azalma (hiponatremi) olabileceği yazdı.

Bilim insanları makalelerinde, Lee’nin ölümüyle ilgili bilinen gerçekleri gözden geçirdi. Aktör, ölmeden önce esrarla su içtikten sonra baş ağrısı ve dönmesi yaşamıştı. Bunun ardından Equagesic alan Lee, iki saat sonra hareketsiz bulunmuştu.

Çalışmanın yazarları, Lee’nin ilacı baş ağrısı ve dönmesinden mustarip olduktan sonra kullandığına dikkat çekti. Uzmanlara göre bu durum, beynin haptan önce şişmeye başladığını düşündürtüyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.