Effie Türkiye 2022 Kazananları Belli Oldu

Bu yıl 14. kez düzenlenen Effie Türkiye Reklam Etkinliği Ödülleri’nde kazananlar açıklandı. Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği’nin Effie Worldwide iş birliğiyle düzenlediği, Effie Türkiye ödüllerinde kazananlar açıklandı. 12 Mayıs’ta Divan Kuruçeşme’de düzenlenen törenle ödüller sahiplerini buldu.

Toplam 44 kategoride başvurular kabul edildi

Pazarlama ve reklam etkinliği alanında dünyanın en zorlu ve en prestijli yarışması olarak kabul edilen Effie Ödülleri’nin Türkiye ayağı, bu yıl 28’i sektörel, 16’sı özel olmak üzere, toplam 44 kategoride başvuru kabul etti. En yüksek başvuru alan kategoriler ise; Lansman, Online / Offline Perakende ve Pazar Yeri, Markalı İçerik ve Çevresel ve Sosyal Fayda oldu.

Effie Türkiye 2022 Jüri Başkanı Murat Zengin, “Effie, 55’ten fazla ülkede düzenlenen global bir ödül. Ülkemizin en kıymetli ve en güvenilir ödülü. Effie sayesinde sektör büyüyor. Avrupa Effie’nin de jürisindeyim. Avrupa Effie’de okuduğumuz projeler ile Türkiye Effie’de okuduğumuz projeleri karşılaştırıyorum, onlardan çok daha ileriyiz. Bunu görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Jürimiz son derece profesyonel ve adaletli bir ekip. Yaratıcılığın yani sıra işlerin sonuçlarını da göz önüne alarak değerlendirmelerini yaptılar, sektörü ileriye taşıyacak işleri seçtiler. Gerek jürimize gerekse bu projeleri gerçekleştiren ekiplere teşekkür ediyorum“ dedi.

Effie, dünya çapında 55 ülkede, European Association of Communciation Agencies’e üye reklam ajansları dernekleri ve reklamveren dernekleri tarafından ortak olarak düzenlenen dünyanın en prestijli pazarlama ve reklam etkinliği yarışması. Effie Türkiye, Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği tarafından, 2005 yılından bu yana düzenleniyor. Yarışmanın sonuçları küresel marka ve ajanların Effie Effectiveness sıralamasına etki ediyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.