Edis’den Mastercard için yepyeni bir şarkı: Paha biçilemez bir şey başlat

Canlı Deneyimle Çekilen İlk Klip Mastercard ve Edis’ten.

Mastercard, “Toplu Ulaşımda Temassız Mastercard” uygulamasının duyurusunu şarkıcı Edis ve ses getirecek bir video kliple yapıyor. Trafiğe açık alanda, hareket halindeki bir belediye otobüsünde geçen ve canlı deneyimle çekilen klip, dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.

Mastercard’ın “Toplu Ulaşımda Temassız Mastercard” projesi ile artık şehir içi yolculuklarda ödemeler, temassız özellikli Mastercard banka ve kredi kartları ile yapılabiliyor. Marka, bu yepyeni uygulamanın duyurusu için Edis ile bir araya geldi. Proje için stüdyoya giren Edis, bir yolculuk şarkısı yaptı. “Paha Biçilemez Bir Şey Başlat” isimli şarkının klibi, hareket halindeki bir otobüste yolcular arasında geçiyor.

Proje için stüdyoya giren Edis, hit olmaya aday bir yolculuk şarkısı ortaya çıkardı. Onur Özdemir’in aranjörlüğünü yaptığı şarkının adı, Mastercard’ın global söylemi olan “Paha Biçilemez Bir Şey Başlat” olurken, içerikte de bolca yolculuk göndermesi yapıldı.

Sürprizlerle Dolu Sıra Dışı Bir Klip

Trafiğe açık alanda, hareket halindeki bir otobüste geçen ve tamamen şarkının akışına göre kurgulanıp, canlı deneyimle çekilen klip alışılmışın oldukça dışında.

Edis’in Temassız Mastercard’ını okutmasıyla başlayan klipte sıradan bir belediye otobüsü, 21 farklı yere gizlenen led ışıklar ile bir video klip setine dönüşüyor. Başta hiç birşeyden haberi olmayan yolcular Edis’in otobüse binme ile büyük bir şaşkınlık yaşıyorlar. Edis, şarkı, dans koreografileri ve otobüs içerisine önceden yerleştirilmiş görsel efektlerle kendilerini giderek artan bir sürprizin içinde buluyorlar.

Haftalarca Süren Klip Hazırlığı

Projenin klip hazırlığı süreci oldukça yoğun geçti. Edis ve dansçılar, belediye otobüsü gibi dar bir alandaki dans koreografilerini gerçekleştirebilmek için günlerce çalıştılar.

Klipteki tüm sahneler önceden saniyesi saniyesine kurgulandı. Şarkı süresine denk gelecek bir toplu taşıma güzergâhı bulundu ve otobüsün nerede kaç km hızla gitmesi gerektiği hesaplandı. Tüm ışık koreografileri müziğe ve rotaya göre kurgulandı. Şarkının içindeki bazı sözler yolculuk esnasında otobüstekilerin görebileceği şekilde billboard’lara yazılırken otobüs içi ekranlar karaoke ekranı olarak kullanıldı.

YouTube video

KÜNYE:
Reklam Veren: Ceren Türkben Kaya, Pınar Ak
CEO&CCO: Alemşah Öztürk
Yaratıcı Yönetmen: Seren Köroğlu
Yaratıcı Grup Başkanı: Ahmet Terzioğlu
Yaracıtıcı Grup: Aydın Gürer, Emre Gülver
Marka Direktörleri: Melike Aşcı, Aycan Semizer
Marka Yöneticisi: Ecem Gök
Ajans Yapımcıları: Gülşah Batıbeki, Kasım Bektaş
Yapım Şirketi: Autonomy
Yönetmen: Gazali Görüryılmaz

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.