Edebiyat dünyasının en prestijli ödülü sahibini buldu

Milliyet Gazetesi’nin bu yıl 34’üncüsünü düzenlediği Haldun Taner Öykü Ödülü Polat Özlüoğlu’nun oldu. “Annem, Kovboylar ve Sarhoş Atlar” adlı öykü kitabıyla başarısı taçlandırılan Özlüoğlu’na ödülü jüri başkanı Doğan Hızlan tarafından takdim edildi.

Haldun Taner’in anısına Milliyet Gazetesi tarafından 34 yıldır düzenlenen “Haldun Taner Öykü Ödülü” yarışmasını kazanan yazar ödülüyle buluştu. İthaki Yayınları’ndan çıkan “Annem, Kovboylar ve Sarhoş Atlar” adlı öykü kitabıyla yılın edebiyat zirvesine ismini yazdıran Polat Özlüoğlu’na ödülü özel bir törenle verildi.

blank

Ödül törenine; Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, Milliyet Haber Araştırma Müdürü Pınar Aktaş, Milliyet Sanat Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz ve Milliyet Kültür Sanat Müdürü Efnan Atmaca’nın yanı sıra jüri başkanı Doğan Hızlan, jüri üyeleri Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Metin Celâl de katılım gösterdi. “Çocukluk yaralarını, yoksunluklarını, onlarla baş edebilme çabasını, bu yoksunluk ve çabaların ileriki yaşlara taşınan hüznünü aile odağında yoğunlaştırarak duygulu, akıcı bir dille yansıtması” sebebiyle ödüle layık görüldüğü açıklanan Polat Özlüoğlu, 34 yıldır takdim edilen bu ödülü kazanmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu dile getirdi.

Jüri başkanlığını Doğan Hızlan’ın yaptığı seçici kurulda yer alan; Demet Taner (Haldun Taner’in eşi), Doğan Hızlan, Nursel Duruel, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Prof. Dr. Handan İnci Elçi, Metin Celâl ve Filiz Aygündüz gibi edebiyatın önemli isimlerinin değerlendirmeleri sonucu Haldun Taner Öykü Ödülü kısa listesi açıklanmış, listede şu isimler ve kitapları yer almıştı: Dilek Karaaslan “Tatlı Bir Şey Yok Mu?”, Mehmet Can Şaşmaz “Korkma, Güzel Rüyalar Da Var”, Melike Koçak “Hiç Kuşu”, Murat Çelik “Kışın Herkes Dürüsttür” ve Polat Özlüoğlu “Annem, Kovboylar Ve Sarhoş Atlar”.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.