E-Devlet’te ‘hack’ paniği

e-Devlet’in “hacklendiği” iddiasıyla dolandırıcılık yapmaya çalışan bir çocuk gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) yapılan açıklamada, e-Devlet üzerinden kişisel verilerin çalındığı iddası ile gazetecileri dolandırmaya çalışan şüpheli K.Ç.’nin (17) yakalandığını belirtildi.

EGM’den yapılan açıklamada, “Son günlerde sosyal medya üzerinden e-Devlet sisteminin hacklenerek kişisel verilerin ele geçirildiği iddası ile başta gazeteci Fatih Altaylı olmak üzere birden fazla gazetecinin dolandırılmaya çalışıldığı anlaşılmıştır. Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde; söz konusu gazetecileri dolandırmaya çalışan K.Ç.(17) isimli suça sürüklenen çocuk Bursa’da yakalanmış ve hakkında adli işlem başlatılmıştır” denildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.