Dürüst ve cesur bir kendini bulma hikâyesi: Öyle Şeyler Yalnızca Filmlerde Olur

Genç bir kadının gözünden gerçekçi ve özgür bir kendini bulma hikayesi olan ‘Öyle Şeyler Yalnızca Filmlerde Olur’, başarılı oyuncu Pınar Göktaş’ın eğlenceli anlatısıyla Zorlu PSM touché’de sahneleniyor.

‘Öyle Şeyler Yalnızca Filmlerde Olur’da genç ve başarılı oyuncu Pınar Göktaş, aşk filmlerindeki ‘mükemmel uyum’ fikriyle büyülenen ve ‘hayatının aşkını’ bulmaya karar veren bir kız çocuğunun aşk arayışını, cinselliği keşfedişini, kısacası, yaşadığı romantik ilişkiler üzerinden o kız çocuğunun nasıl bir genç kadına evrildiğini kişisel hikâyeleriyle destekleyerek anlatıyor.

Doksanlı yılların sonundan iki binli yılların başına uzanan hikaye, seyirciyi o dönemin romantik filmleri, vintage objeleri ve popstar Tarkan’ın en hit şarkılarıyla buluşturarak, seyirciyi adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Oyunun yönetmeni Şule Ateş ve oyuncu Pınar Göktaş’ın ortak bir yaratımla birlikte geliştirdikleri performans, aşk, ilişkiler ve toplumsal cinsiyet rolleriyle ilgili kabulleri sorgulatırken, seyirciyi bir yandan da kahkahalara boğmayı başarıyor. Oyunun en önemli özelliği ise, metnin provalar esnasında, sahne üzerinde, doğaçlanarak ve süreç içinde geliştirilerek yazılmış olması. Ana hatlar sabit kalsa da, oyuncu Pınar Göktaş her oyunda performansına farklı eklemeler yaparak, geleneksel hikaye anlatıcılarının yaptığı gibi doğaçlama kapısını her daim açık bırakıyor.

Aşk ve cinsellik üzerine deneyimlerin çoğunlukta olduğu ve iki kadının güçlü ve özgür yaratıcılığından ortaya çıkan bu oyun, aynı zamanda Pınar Göktaş’ın rol aldığı dizi ve filmlerdeki deneyimlerini de aktarıyor. Aslında her şeyin iç yüzünün, dışardan göründüğünden ne kadar farklı olduğunu, akla gelebilecek birçok kavramla anlatan bu oyun, çok yönlü oluşuyla da dikkat çekiyor.

Öyle Şeyler Yalnızca Filmlerde Olur 9 Haziran akşamı Zorlu PSM touché’de, bu keyifli gösteriyi kaçırmayın!

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.