Dünyayı sarsan 5 yaşındaki Ümran’ın trajedisi bitmiyor

Dünyayı sarsan 5 yaşındaki Ümran Dakniş’in 10 yaşındaki ağabeyi Ali hayata tutunamadı. Halep’teki hava saldırısının ardından götürüldüğü ambülanstaki bakışlarıyla dünya kamuoyunun dikkatini çeken 5 yaşındaki Ümran Dakniş’in aynı saldırıda yaralanan ağabeyi, yaşamını yitirdi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 10 yaşındaki Ali Dakniş’in Çarşamba günkü saldırıdan sonra kaldırıldığı hastanede öldüğünü duyurdu. Reuters, 10 yaşındaki çocuğun iç kanama ve organ hasarı nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

‘HALEP’TE ÜMRAN GİBİ 100 BİNDEN FAZLA ÇOCUK VAR’

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, yalnızca bu ayki çatışmalarda ve hava saldırılarında 448 sivilin öldüğünü açıkladı. BM Çocuk Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Anthony Lake, Halep’te bina yıkıntılarının altından kurtarılan Ümran gibi 100 binden fazla çocuğun savaşın mağduru olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.