Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs hangi tarihte bitecek?

SARS’ı keşfeden 83 yaşındaki Çin Ulusal Sağlık Komisyonu başkanı Zhong Nanshan, pandemi ilan edilen koronavirüs salgının Haziran ayı itibariyle ortadan kalkacağını umduğunu bildirdi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, her geçen gün yayılmaya devam ederken bir yandan aşı çalışmaları, bir yandan da virüsün tam haritasını çıkarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Çin’in Wuhan kentinde çıktıktan sonra hızla dünyaya yayılan ve pandemin olarak tanımlanan korona virüse karşı çalışmalar yapan Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’nun başındaki isim Zhong Nanshan, dünya çapında paniğe yol açan virüsle ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

“HASTALARIN YENİDEN YAKALANMA RİSKİ DÜŞÜK”

Salgın uzmanı Nanshan, Haziran ayında virüsün biteceğini belirterek, hastaların tedaviden sonra yeniden koronavirüse yakalanma risklerinin düşük olduğunun da altını çizdi.

SARS VİRÜSÜNÜN BULAŞMA YOLLARI NELERDİR?

Damlacık (Droplet) İnfeksiyonu
Hava yolu
Vücut sıvıları

SARS VİRÜSÜ NEDİR?

Hastalık etkeni SARS-CoV olarak isimlendirildi. Düşman antijenik ve genomik yapısı farklı yeni bir coronavirus idi. Korona virüsler, tek sarmallı RNA virüsleridir.

SARS etkeni olan koronavirüs, ölümüne neden olduğu doktor Carlo Urbani anısına Urbani suşu olarak da adlandırılıyor.

KORONA VİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?

Ateş ve halsizlik

İştahsızlık ve kilo kaybı

Denge sorunları

Solunum problemleri

Görme problemleri

Psikolojik durumda değişme

Kişilerin kendini sıkıntılı ve mutsuz hissetmesi

Karın bölgesinde şişlik

KORONAVİRÜS NEDİR?

Korona virüsü, üst solunum yolu enfeksiyonları ile benzer belirtiler gösterir. Bazı bünyeler hastalığı hafif semptomlarla atlatabileceği gibi bazı hastalar hayatlarını kaybedebilirler. Korona virüs enfeksiyonlarının MERS ve SARS gibi türleri ölümcül olabilir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.