Dünyanın gözü Orta Doğu’ya çevrildi! İran İsrail’i vurdu

İsrail’in İran konsolosluğunu vurması sonrasında İran’dan beklenen saldırı geldi. İran’ın insansız hava araçları fırlatarak İsrail’e saldırı başlattığı aktarıldı. İHA’ların saatler içinde İsrail’de olacağı ifade edildi. İsrail Ordusu, “İran’dan İsrail’e doğru saldırı için çok sayıda İHA gönderildi ancak henüz ulaşmadı, savunmamız hazır” dedi. Öte yandan Beyaz Saray’dan da ilk açıklama geldi.

İsrail’in nisan ayı başında Şam’daki İran Konsolosluğu’na düzenlediği ve ikisi general yedi İranlı yetkilinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından İran’ın karşılık vereceğini açıklamasıyla başlayan gerilim tırmanıyor. İsrail Devlet Televizyonu, İran’ın İsrail’e hava saldırısı başlattığını duyurdu.

Saldırının başlamasının ardından İsrail ordusu, İran’ın İsrail’e doğru saldırı için çok sayıda İHA gönderdiğini ancak henüz ulaşmadığını ve savunmalarının hazır olduğunu belirtti.

YÜZDEN FAZLA İHA GÖNDERİLDİ
İsrail devlet televizyonu, İsrailli yetkililerin bir kaç gün sürecek çatışmalara ve karşılık vermeye hazırlandığını bildirirken, ordu İran’ın yüzden fazla İHA gönderdiğini duyurdu.

İRAN: SİYONİST REJİMİN TOPRAKLARINDAKİ BAZI HEDEFLERİ VURDUK
İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’e onlarca insansız hava aracı (İHA) ve füzeyle saldırı düzenlediklerini duyurdu. İran devlet televizyonuna göre, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından bildiri yayımlandı.

Bildiride “İsrail’e yönelik İHA saldırısı, İsrail’in Suriye’deki İran konsolosluğuna saldırısına cevap olarak Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri, siyonist rejimin topraklarındaki bazı hedefleri onlarca İHA ve füzeyle vurdu.” ifadesine yer verildi.

NETANYAHU: HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRIZ
İHA saldırısına ilişkin açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Savunma sistemlerimiz yerleştirildi ve hem savunma hem de saldırı konusunda her türlü senaryoya hazırız” dedi. ABD, İngiltere ve Fransa’nın kendilerine destek verdiğini belirten Netanyahu, “Kim bize zarar verirse biz de ona vereceğiz. Kendimizi her türlü tehdide karşı savunacağız ve bunu sakin ve kararlı bir şekilde yapacağız” diye konuştu.

İSRAİL’DE SAVAŞ KABİNESİ TOPLANDI
İsrail’de savaş kabinesi, İran’ın insansız hava aracı (İHA) saldırısı başlatmasının ardından bir araya geldi. Başbakan Binyamin Netanyahu’nun başkanlığında Tel Aviv’de toplanan savaş kabinesi, İran’dan başlatılan İHA saldırısını ele alıyor.

BEYAZ SARAY’DAN İSRAİL’E DESTEK
İran’ın saldırısının ardından Beyaz Saray’dan ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada “İran, İsrail’e hava saldırısı başlattı. İsrail’in güvenliğine desteğimiz tam. ABD, İran’dan gelen tehditlere karşı (İsrail’in) savunmasını destekleyecek.” denildi.

İSRAİL HAVA SAHASI KAPATILACAK
İsrail hava sahasının, İran’dan başlatılan insansız hava araçları (İHA) saldırısı nedeniyle geçici olarak kapatılacağı bildirildi. Açıklamada, uçuşların ne zaman yeniden başlayacağına ilişkin bilgi verilmedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.