Dünyanın en zeki köpeği “Chaser” 15 yaşında hayata veda etti

Yaklaşık bin kelimeyi anlayabilen, Chaser isimli dünyanın en zeki köpeği 15 yaşında öldü.

ABD’nin Güney Carolina eyaletinde yaşayan ve zengin “kelime hazinesiyle” bilenen Chaser adlı Border Collie cinsi dişi köpek 15 yaşında hayata veda etti.

ABD’li psikolog John Pilley, 2004 yılında aldığı köpeğe 3 yıl boyunca günde 4-5 saat eğitim vermişti. Köpeğe her seferinde farklı bir nesne gösteren psikolog, nesnenin adını yüksek sesle en az 40 kez tekrarladıktan sonra onu saklayıp köpekten bulmasını istemişti.

blank

Bu eğitim sürecinde, 800 adet için bez oyuncak, 116 top, 26 frizbi ve sayısız plastik nesne kullanılmıştı. Sonuç olarak köpek, 1022 nesnenin adını ezberlemişti. Chaser bu nedenle “dünyanın en zeki köpeği” olarak anılıyordu.

Independent’in aktardığına göre, Chaser, salı günü 15 yaşında öldü. Border collie cinsi köpek Spartanburg’da Pilley’nin karısı Sally ve kızı Robin’le yaşıyordu.

Profesör Pilley de geçen yıl 89 yaşında hayatını kaybetmişti.

Profesörün diğer kızı Bianchi, Chaser’ın arka bahçeye ailenin diğer köpeklerinin yanına, babasının küllerinin bir kısmıyla birlikte gömüldüğünü söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.