Dünya Pop Müziğinin Farklı Renkleri Bu Albümde Buluştu

Uzun yıllardır dünya popunun farklı renklerini içeren müziğiyle, Avrupa’dan, Amerika’ya, Asya’ya uzanan geniş bir coğrafyada keyifle dinlenen, liste başı şarkılara imza atan SERHAT, yeni albümünün dünya prömiyerini Türkiye’de gerçekleştiriyor. 1940’ların swing tınılarından disko çağının 70-80’lerdeki altın yıllarına, zamansız baladlardan günümüz modern dans müziğine geniş bir yelpazede hazırlanan albüm, İsveç, Almanya, Fransa ve Belçika’da uluslararası müzisyenlerle gerçekleşen 5 yıllık bir çalışma sonrasında dinleyiciyle buluşuyor. “That’s How I Feel” ismini taşıyan albüm, Türkiye’den uluslararası pop kültürüne taşınan bir bayrak niteliğinde…

Almanya’dan, Kolombiya’ya, İngiltere’den, ABD’ye, dünyada en fazla ülkede müzik listesine girmeyi başaran Türk müzisyen Serhat, farklı kültürlerde uzun yıllardır keyifle dinlenen şarkılarını tek bir albümde topladı. 5 yıla yakın bir sürede, İsveç, Almanya, Fransa ve Belçika’da çok değerli müzisyenlerle hazırlanan albümde müzikseverleri, 1940’ların swing tınılarından disko çağının 70-80’lerdeki altın yıllarına, zamansız baladlardan günümüz modern dans müziğine geniş bir yelpazede renkli bir müzik yolculuğu bekliyor.

Zamansız şarkılarıyla uzun süreler dünya listelerinde kalmayı başaran müzisyen, dünya pazarında çıkan albümünün tanıtımına Türkiye’de başlıyor.

Uluslararası popüler müzik camiasında Türk kimliğiyle adından başarıyla söz ettiren sanatçının 14 şarkıdan oluşan “That’s How I Feel” adlı “double” albümü, şarkıların remiksleriyle beraber, plak formatında, END Müzik & CAP Sounds iş birliğiyle, 03 Haziran tarihinden itibaren Türkiye’de D&R müzik marketlerde ve tüm dijital platformlarda yerini aldı.

İngilizce, Fransızca ve İtalyanca şarkılardan oluşan albüm, Serhat’ın 2003 yılında başlayan uluslararası müzik kariyerinin nişanesi niteliğinde. Dünya çapında geniş bir dinleyici kitlesine sahip olan sanatçının yeni albümünü, bugüne kadarki tüm başarılarının bir “best of” albümle taçlanması olarak ifade etmek mümkün. Albümde Hollanda, Almanya, Yunanistan gibi ülkelerde artık bir klasik olarak kabul edilen ve hala radyo çalma listelerinde yer alan, Total Disguise, Je M’Adore, I Didn’t Know ve Say Na Na Na gibi popüler parçalarının yanı sıra yeni parçalar ve şarkıların global pazarın popüler DJ’leri tarafından yapılmış remiksleri yer alıyor. Bugüne kadar pek çok uluslararası yıldızla müzik alanında ortak çalışmalara imza atan Serhat’ın yeni albümü “That’s How I Feel” içinde; Martha Wash, Helena Paparizou ve Viktor Lazlo gibi uluslararası yıldızlarla yapılmış düetler de bulunuyor.

Albümde Olcayto Ahmet Tuğsuz, Nektarios Tyrakis, Mariella Nava, Jacgues Veneruso, Mary Susan Applegate gibi dünya çapında başarılı söz yazarı ve bestecilerle çalışıldı. Ayrıca söz ve müziği Serhat’a ait olan, Eurovision Şarkı Yarışması’ndaki başarısıyla adından söz ettiren “Say Na Na Na” adlı parça da “That’s How I Feel” de yer alıyor. Popüler müzik alanında dünyada başarılarıyla adından söz ettiren Türk sanatçının yeni albümünde yer alan “Total Disguise” ve “Say Na Na” parçalarında Türkçe sözler de bulunuyor.

14 parçadan oluşan albümde dans ritimleri öne çıkarken pop müziğin farklı duygularını harekete geçiren, artık klasikleşerek zamansızlaşan melodiler, dinleyicileri geçmişten bugüne pop kültüründe bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. Albüm; farklı müzik kültürlerinin birleştiği bir sentez özelliği taşıyor.

Dinleyicilerini uluslararası pop müziği platformunda renkli bir yolculuğa çıkaran albüm, dinleme deneyimi için de alternatifler sunuyor.

Türkiye’den uluslararası pop kültürüne taşınan bir bayrak niteliğindeki albüm müzikseverlere dijital platformlar ve CD’nin yanında plak versiyonuyla klasikleşmiş bir dinleme deneyimi sunuyor. Sınırlı sayıda basılan plak, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de plak koleksiyonerleri için önemli bir eser.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.