Dünya devi olan Google, Türkiye’de ofis açıyor

Sosyal medya şirketlerinin Türkiye’de ofis açma zorunluluğu getirilmişti. Bu düzenleme ile gelen zorunluluk sonrasında, Türkiye’de ofis açacak olan ilk şirketin Google olacağı kesinleşti.

Kamuoyunda sosyal medya yasası adı altında getirilen ve Temmuz ayı içerisinde yürürlüğe girmiş olan İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun sonrasında da Gooogle’dan dönüş geldi. ABD’li olan teknoloji devi, Türkiye’de ofis açmaya karar verdi, çünkü Türkiye gerçekten Google arama motorunu yoğun bir şekilde kullanmaktadır.

Bu teknoloji devi, Türkiye’de 2005 senesinden bu yana resmi olarak ‘Google Reklamcılık ve Pazarlama Limited Şirketi’ adıyla hizmet vermekte ve faaliyet göstermekteydi. İstanbul Ticaret Odası’na kaydı var olan Google, Türkiye’deki tüm faaliyetlerini Levent sınırlarında bulunan bir plazada ofis aracılığıyla yürütmekte. Şirketin Türkiye’ye yönelik aldığı kararların sonuncusu ise Google arama motorunun sadece reklam ya da pazarlama faaliyetleri için değil bütün operasyonlara odaklı olacağı belirtildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.