Düden Parkı Emekliler Kahvesi’nde ikinci baharlarını yaşıyorlar

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin emekli vatandaşların kaliteli vakit geçirebilmelerine olanak sağlaması amacıyla hayata geçirdiği Düden Parkı Emekliler Kahvesi’nde emekliler adeta ikinci baharlarını yaşıyor. Emekliler, ‘Burası ikinci adresimiz oldu haytamıza renk kattı’ diyerek memnuniyeti dile getirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediye Başkanlığı döneminde Türkiye’ye örnek olan ve büyük takdir toplayan Emekli Kahvesi Projesi’ni sürdürüyor. Bu kapsamında hizmete açılan İsmet İnönü Emekli Kahvesi ve Düden Park Emekli Kahvesi misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

ÜCRETSİZ ÇAY GAZETE VE KÜTÜPHANE

Muratpaşa İlçesi’ndeki Düden Parkı içerisinde yer alan Düden Parkı Emekliler Kahvesi emeklilerin buluşma noktası oldu. Tesis, açıldığı günden bu yana yoğun ilgi görüyor. Emekliler ücretsiz çay eşliğinde keyifli vakit geçirebilecekleri mekana kavuştukları için mutlu. Emekli vatandaşlar, emekli kahvesinde ücretsiz çaylarını içerek gazete ve kitaplarını okuma fırsatı buluyor, bir birleriyle iletişim kurarak sohbet ediyor.

EMEKLİLERE BÜYÜK LÜKS

Düden Parkı Emekli Kahvesi’nin müdavimlerinden biri olan Zühre Şahin, burada verilen hizmeti çok iyi bulduğunu söyleyerek, “Sabahları denizde yüzdükten sonra arkadaşlarımla emekli kahvesine geliyoruz. Çayımızı kahvemizi yudumlarken sohbetler ediyor, güzel vakit geçiriyoruz. Akşamları yine arkadaşlarımızla burada sözleşip buluşuyoruz. Bu zorlu ekonomik koşullarda Büyükşehir Belediyesi’nin böyle faydalı bir hizmeti halka sunması çok güzel. Emekliler için lüks olan bir hizmeti burada ücretsiz alıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BULUŞMA NOKTASI OLDU

Emekli Kadriye Çobanoğlu da, arkadaş buluşmaları için artık evleri değil, emekli kahvesini tercih ettiklerini söyleyerek, “Pandemiden dolayı pek fazla sosyalleşemiyorduk, ev gezmelerini de azaltmıştık. Artık emekli kahvesinde buluşuyor ve sohbetimiz ediyoruz. Çok mutluyuz. Personel bizimle çok ilgili, ortam çok temiz ve düzenli. Eminim havalar serinleyince dışarıda oturmak da çok keyifli olacak” dedi.

HAYATIMIZA RENK KATTI

Emekli kahvesinin Antalya’daki emekli vatandaşlara verilen en değerli hizmetlerden biri olduğunu ifade eden Çetin Çakır, “Burada yeni arkadaşlar ve çevre edindik. Hem yalnızlığımızı gideriyor, hem de sosyalleşiyoruz. Uzun yıllardır kitap okumuyordum. Emekli kahvesindeki kütüphane sayesinde yeniden kitap okumaya başladım. Arada Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eserleri seslendiriyoruz. Düden Emekli Kahvesi’nin açılmasıyla hayatımız değişti, hayatımıza renk kattı” ifadelerini kullandı.

ÇAYIMIZ LEZZETLİ SOHBETİMİZ KEYİFLİ

Evde çok sıkıldığı zaman soluğu emekli kahvesinde aldığı söyleyen Huriye Eyit, “İyi ki burası var. Tüm çevreme arkadaşlarıma burayı tavsiye etmiştim bugün onları da getirdim. İlk kez geldiler ve çok beğendiler. Çayımız çok lezzetli, sohbetler çok keyifli. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek biz emekliler için harika bir iş yapmış çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

KEYFİMİZ DÖRT DÖRTLÜK

Emekli Kahvesi’nin ziyaretçilerinden Ali Eslek de, “Emekli kahvesi artık bizim ikinci adresimiz oldu. Ortam çok güzel, kitaplığımız var, çayımız var her şeyimiz dört dörtlük. Bu tesis emekliye verilen değerin göstergesidir. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e çok teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.