D&R, sosyal sorumluluk projesinin 5’inci yılında Hatay’da öğrencilerle buluştu

‘Bir Kitapla Değişir Dünyan’ sloganıyla Türkiye’nin farklı illerindeki çocukların okul ihtiyaçlarını karşılamayı ve daha çok kitaba ulaşmalarını amaçlayan D&R, sosyal sorumluluk projesinin 5’inci yılında 5’inci durağı Hatay’da öğrencilerle buluştu. Maraşboğaz ve Akhisar İlkokulu’nda öğrenim gören toplam 1000 öğrenciye defterler, kalemler, oyun hamurları ve daha birçok ihtiyaç duydukları kırtasiye malzemeleriyle dolu çanta ve kütüphaneleri için sayısız kitap hediye edildi.

Türkiye’nin en büyük kültür, sanat ve eğlence dünyası D&R, çocukların okul ihtiyaçlarını karşılamayı ve daha çok kitaba ulaşmalarını amaçlayan sosyal sorumluluk projesinin 5’inci yılında, bu kez Hataylı öğrencilerin okul heyecanına ortak oldu. ‘Bir Kitapla Değişir Dünyan’ diyerek öğrencilerin kalbine dokunan D&R, Hatay Maraşboğaz ve Akhisar İlkokulu’nda okuyan 1000 öğrenciye; kitaplar, kalemler, defterler ve oyun hamurlarıyla dolu okul çantaları ve kütüphaneleri için birbirinden farklı içeriklerde çocuk kitaplarıyla destek oldu.

D&R Kurumsal İletişim Direktörü Nalan Demircioğlu Yavuz
D&R Kurumsal İletişim Direktörü Nalan Demircioğlu Yavuz

Köy okullarında okuyan öğrencilerin okul ihtiyaçlarını karşılamada ve istedikleri kitaplara ulaşmada yaşadıkları dezavantajları göz önünde bulundurarak başlatılan proje kapsamında, Hatay’da yaşanan deprem sonrasında büyük kayıplar yaşayan öğrencilere, yeni eğitim öğretim döneminde okula adapte olmalarını desteklemek amaçlandı. Sınıflarında sevdikleri masal kahramanları ile karşılanan çocuklar, D&R ekibiyle birlikte oyunlar oynadılar. Okul kütüphaneleri için bağışlanan yüzlerce kitapla mutlu olan çocuklar, hediyelerini D&R Kurumsal İletişim Direktörü Nalan Demircioğlu Yavuz’dan aldılar. Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteğiyle okulda öğrencilerle geçirilen keyifli anların ardından ekip, Hatay Valiliği’ne de teşekkür ziyaretinde bulundu.

“Köy köy çocukları ziyaret etmeye devam edeceğiz”

Gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesiyle köy okullarında okuyan çocukların hayatına dokunmaya devam edeceklerini belirten Nalan Demircioğlu Yavuz; “Projemizin 5’inci yılındayız. 5 yılda 5 şehrimizde bulunan köy okullarını ziyaret ettik. Hedefimiz Türkiye genelindeki tüm köy okullarına ulaşmak. Buradaki çocukları uzak kaldıkları kültür ve sanat etkinliklerinin bir kısmıyla tanıştırırken, hayranı oldukları ünlü simalarla da bir araya getirip hayal ettikleri anları yaşatmaya çalışıyoruz. Daha önce Mardin, Urfa, Trabzon ve Artvin’ndeki köy okullarını ziyaret etmiştik. Hatay’ın, Hataylı çocukların bizim için yeri çok daha farklı. Sayın Valimize ve ekibine buradaki özverili çalışmalarından dolayı ve bizlere gösterdikleri misafirperverlikten ötürü teşekkür ediyoruz.”

“5 ilimizin köy okullarında öğrenim gören 5 binden fazla çocuğa dokunduk”

“Deprem felaketini yaşayan diğer illerimize de gideceğimize ve Hatay’ı bir kez daha ziyaret edeceğimize söz verdik. Hedefimiz Türkiye’deki tüm köy okullarına ulaşmak. Şimdiye kadar 5 ilimizde birçok köy okulunu ziyaret ettik ve 5 binden fazla çocuğumuzun masum hayallerine dokunduk. Onlara ulaşmaya, hayal dünyalarını renklendirecek eğitici ve öğretici kitaplarla, oyunlarla ve çeşitli kültür sanat atölyeleriyle yanlarında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.