Donald Trump’ın ekibinde büyük kavga

CNN’in ‘bıçaklı kavga’ manşetiyle duyurduğu ABD’deki çekişme tırmanıyor, ülke medyası yeni başkanın damadı Kushner’in geçiş dönemi kabinesine müdahale ettiğini yazdı.

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın geçiş dönemi kadrosunu haberleştiren CNN International, dün ‘bıçaklı kavga’ olarak duyurduğu gelişmelerin merkezine bugün Trump’ın damadı Jared Kushner’i koydu.

Geçiş ekibi içerisinde yaşanan çekişmeyi farklı kaynakların aktardığını belirten CNN, kavganın nedenini New Jersey Valisi Chris Christie’nin geçiş dönemindeki görevinden alınması olarak gösterdi. Değişikliğin arkasındaki isim ise Trump’un damadı Jared Kushner.

Ülke medyasına yansıyan haberlerde, Kushner’in babası 2004 yılındaki vergi kaçırma davasında yargılanıp hapis cezası aldığında Chris Christie New Jersey Başsavcısı’ydı.

Trump’ın yakın danışmanı olarak bilinen Kushner’in, yeni başkanın verdiği başka kararlarda da etkisi olduğu belirtiliyor.

AYRILMAYA ZORLADILAR

Ayrıca şimdiden geçiş dönemi kabinesinde ulusal güvenlik üzerine çalışan iki kişi ekipten çıkmaya zorlandı. Bunlardan biri Mike Rogers. Geçiş kabinesinde yer alan eski istihbarat komite başkanı Rogers, ekiptekilerin itirazı üzerine ayrılmak zorunda kaldı.

Trump’ın ekibindeki mücadele ve tartışmalar özellikle kimlerin hangi göreve geleceği konusunda yoğunlaşıyor. CNN’in haberine göre, geleneksel Cumhuriyetçiler ile alternatif kanat arasında bir anlaşmazlık var.

BAŞ STRATEJİSİT NEO-NAZİ BANNON

Beyaz Saray Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanan Cumhuriyetçilerin tanınmış isimlerinden Reince Priebus ile Trump’ın baş stratejist olarak seçtiği ırkçı ve Neo-nazi sempatizanı Steve Bannon arasında da güç savaşı var.

Sağcı Breitbart haber sitesinin Yönetim Kurulu Başkanı olan Bannon’ın ataması, yeni başkanın şimdiye kadar en çok eleştirilen icraatı oldu. 62 yaşındaki eski donanma subayı ve Goldman Sachs bankeri, baş stratejisti ve üst düzey danışmanı vasfıyla Trump’ın gözü kulağı olacak.

ELEŞTİRİLERE KARŞI YENİ ATAMALAR

Trump, Bannon’ın atamasıyla yükselen eleştiriler nedeniyle tavrında değişikliğe gitti. Yeni başkan, ABD’nin BM Daimi Temsilciliğine eşcinsel olduğunu açıklayan Richard Grenell’i, Cumhuriyetçi Parti’nin başına da bir kadını getirmeyi düşünüyor. Grenell, BM Daimi Temsilcisi olarak atanırsa, bu, ülke tarihinde bir ilk olacak. Bununla birlikte Trump yönetiminde başkan yardımcısı olacak Mike Pence’in eşcinsel evliliklere karşı olduğu biliniyor.

Cumhuriyetçi aday Donald Trump, 8 Kasım’daki tarihi seçimlerde Demokrat aday Hillary Clinton’ı mağlup etmeyi başarmış ve büyük bir sürprize imza atmıştı. Trump, Ocak ayında mevcut başkan Barack Obama’dan görevi devralacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.