Donald Trump Twitter, Facebook, Google ile şirketlerin CEO’larına dava açıyor

ABD’nin eski başkanı Donald Trump, kendisine sansür uyguladıkları gerekçesiyle sosyal medya platformları Twitter, Google, Facebook ile şirketlerin CEO’larına dava açacağını duyurdu.

ABD’nin 45’inci başkanı Trump, ABD’deki 6 Ocak Kongre baskınının ardından hesaplarını kapatan sosyal medya platformlarına meydan okuyarak haklarında dava açacağını söyledi.

Trump, Twitter, Google, Facebook ile bu şirketlerin CEO’ları Mark Zuckerberg, Jack Dorsey ve Sundar Pichai hakkında kendisine sansür uyguladıkları gerekçesiyle dava açacağını duyurdu.

Trump, “Davamız, bu sansürün yasa dışı olduğunu, anayasaya aykırı olduğunu ve tamamen Amerikan karşıtı olduğunu kanıtlayacaktır. Yasağın sona ermesini, susturmanın durdurulmasını ve çok iyi bildiğiniz kara listeye, sürgüne ve iptale son verilmesini talep ediyoruz” açıklamasında bulundu.

​ABD’deki 6 Ocak Kongre baskınının ardından Trump’ın Facebook, Twitter ve Instagram başta olmak üzere birçok sosyal medya hesabı kapatılmıştı. Facebook, Trump’ın hesaplarına yönelik yasaklamanın 2 yıl daha devam edeceğini ve hesapların 7 Ocak 2023 tarihine kadar açılmayacağını açıklamıştı. Açıklamada, Trump’ın hesaplarının yalnızca “kamu güvenliğine yönelik risk azaldığında” açılabileceği belirtilmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.