Donald Trump İspanyol gribiyle 2. Dünya Savaşı’nı birleştirince alay konusu oldu

ABD Başkanı Donald Trump 1918 yılında başlayan İspanyol gribinin 1945'te sona eren 2. Dünya Savaşı'nı bitirdiğini söyleyince alay konusu oldu.

Tarih konusundaki bilgisizliği hemen hemen herkes tarafından kabul edilen ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı yeni gafla sosyal medyada alay konusu oldu.

Düzenlediği basın toplantısı sırasında konuyu İspanyol gribine getiren Trump, bu salgının İkinci Dünya Savaşı’nı sona erdirdiğini söyledi. Trump’ın, 1918 yılında başlayan salgın için, neredeyse 30 yıl sonra 1945’te biten savaşı işaret etmesi kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

Trump’ın, Birinci Dünya Savaşı yerine yanlışlıkla İkinci Dünya Savaşı dediği düşünülüyor. Ancak bu ihtimal doğru olsa bile, salgın, 1918’de sonra eren Birinci Dünya Savaşı’nın zaten son aylarına denk geliyor.

50 MİLYON KİŞİ ÖLDÜ

I. Dünya Savaşı’nın (1914-1918) son aylarında tüm dünyayı etkisi altına alan İspanyol gribi, o sırada 2 milyardan az olan dünya nüfusunun üçte birini hasta etti ve tahminen 50 milyon kişinin ölümüne yol açtı. İki yıl sonra 1920’de sona eren salgın, aynı dönemde devam eden Birinci Dünya Savaşı’ndan daha çok can almış oldu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, ölümcül etkisi bakımından sıklıkla İspanyol gribiyle karşılaştırılıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.