Donald Trump için ağır sözler: Zalim kardeşimin lanet olası yalanları

Başkan Donald Trump’a yeğeni Mary Trump’ın yazdığı kitabından sonra, emekli hakim ablası Maryanne Trump Barry’in gizli ses kaydında Trump aleyhine sert sözler içeren gizli ses kaydı ortaya çıktı.

Trump aleyhine kitabın yazarı, Trump’ın yeğeni Mary Trump’ın gizlice kaydettiği ses kaydında ablası Maryanne Trump Barry ABD’nin 45. Başkanı Trump’la ilgili “Hiçbir ilkesi yok”, “sahtekar” ve “zalim” gibi ifadeler kullandı.

Mary Trump’ın kitabında da yer alan ABD Başkanı Trump’ın üniversite sınavında bir arkadaşını kendi yerine sınava soktuğu iddiasını teyit eden konuşmalar da yer aldı. Ses kaydında, abla Barry, “Bir yıllığına (normalde iki yıl) Fordham’a gitti ve ardından Pennsylvania Üniversitesi’ne girdi çünkü birisinin keni yerine “SAT” sınavına (üniversite giriş sınavı) girmesini sağladı” ifadesini kullanırken, yeğen Mary Trup, “Yok artık, başkası üniversite giriş sınavına mı girdi?” diye sorduğunda, Barry şu cevabı veriyor: “SAT ya da her neyse. Ben böyle düşünüyorum. İsmi bile hatırlıyorum. Joe Shapiro idi”

Kayıtlar, “Too Much and Never Enough” (Çok Fazla ve Asla Yeterli Değil) kitabıyla Başkan Trump’ı yerden yere vuran yeğeni Mary Trump tarafından iki yıllık bir süre boyunca Washington Post gazetesi için yapıldı.

Abla Barry kayıtta, göçmen çocukları sınırda ebeveynlerinden ayırma politikasına atıfta bulunurken, “Prensibi yok. Yok. Yok. Ve onun tabanı, yani Tanrım, dindar biriyseniz, insanlara yardım etmek istersiniz. Bunu yapma” ifadelerini kullanırken daha sonra, “O lanet olası tweet’i ve yalan söylüyor, aman Tanrım. Çok özgürce konuşuyorum ama biliyorsun. Hikayeleri değiştirme. Hazırlık yapmama. Yalan.” sözlerini sarfediyor.

Abla Barry daha sonra, “Bu sahtekarlık. Bu zulüm. Donald zalimdir.” diyor.

Kayıtlar, kendisi ve başkanın erkek kardeşi Robert Trump için Beyaz Saray’da cenaze merasimi yapılmasından bir gün sonra ortaya çıktı. Robert Trump, yeğeni Mary Trump’ın kitabının yayını aileye zarar verdiği gerekçesiyle durdurmak ve Başkan Trump aleyhine konuşmalarını susturmak için büyük mücadele vermesine rağmen bu konuda başarısız olmuştu. Kardeş Trump, kitabın yayınından haftalar sonra hayatını kaybetti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.