Dolar yeni zirveyi gördü! Yükselmeye devam ediyor!

Geçen hafta 531 lira seviyesine kadar çıkan altın 18 Ekim Pazartesi sabahı 526 seviyelerine kadar düşerken dolarda yükseliş devam ediyor. Sabah saatlerinde dolar 9.29’u gördü.

Dolar 9,29 lirayla tarihi zirvesinde başladı. Dolar/TL geçen hafta boyu anlık olarak değişimler göstermişti. Euro ise 10,75 lira seviyesinde seyrediyor.

DOLAR MERKEZ’DEKİ GÖREVDEN ALMALARDAN SONRA YENİ ZİRVE YAPMIŞTI

Geçen hafta Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Semih Tümen ve Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu üyesi Abdullah Yavaş görevden alındı. Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak getirilirken, Para Politikası Kurulu üyeliğine ise Yusuf Tuna atandı.

Atama kararı sonrası dolar Türk Lirası karşısında 9.19 seviyesine kadar çıkmıştı.

PİYASALARIN GÖZÜ 21 EKİM’DE

TCMB, yüzde 20’ye yaklaşan enflasyon oranına rağmen geçen ay politika faizini 100 baz puan düşürerek yüzde 19’dan yüzde 18’e indirmişti. TCMB’nin faiz kararının açıklanacağı bir sonraki PPK toplantısı 21 Ekim’de yapılacak. ekonomistler buu toplantı sonrası fazi indirim kararı alınmasını beklediklerini açıklamıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.