Dolar 12 liraya dayandı! Piyasalar yangın yeri!

Merkez Bankası’nın, politika faizini son üç toplantısında toplamda 4 puanlık düşüşle yüzde 15’e çekmesi, döviz kurlarını ateşledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakanlar Toplantısı sonrası düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını yinelemesi sonrası dolar/TL yükselişini sürdürüyor. Kur 11,9950 ile bir kez daha rekor kırdı. Euro/TL de 13,51 seviyelerini test etti.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) son faiz indiriminin ardından dolar yönünü yukarı çevirdi. Türk Lirası yeni güne de kayıplarla başladı.

ABD dolarının küresel bazda güç kazanması ve içeride gevşek para politikasına dair duruş, TL’nin güç kaybetmesine neden oluyor. Eylülden bu yana 400 baz puan faiz indirimi yapan TCMB’nin indirime devam edeceğinin sinyalini vermesi ve politik cepheden bu yönde mesajların devam etmesi TL’deki değer kaybının ana nedeni konumunda.

DÜŞÜK FAİZ MESAJI DÖVİZİ HAREKETLENDİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Bakanlar Toplantısı sonrası düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını yinelemesi sonrası dolar/TL yükselişini sürdürüyor.

Erdoğan düşük faizlere ilişkin, “Bu politika ile biz ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı, nasıl yaptığımızı hangi risklerle karşı karşıya bulunduğumuzu, sonunda ne elde edeceğimizi gayet iyi biliyoruz” derken, süreci “ekonomik kurtuluş savaşı” olarak niteledi. Cumhurbaşkanı, faizlerin düşük tutulmasını memnuniyet verici olarak niteleyerek, TL’deki değer kaybı nedeniyle meydana gelen fiyat artışlarının yatırımları doğrudan etkilemeyeceğini ifade etti.

11,99 SEVİYESİNİ DE AŞTI

Düşük faiz kararlılığına ilişkin açıklamalar sonrası dolar/TL’de tarihi zirve bu sabah yeniden güncellendi. Kur, 11,9950 ile zirvesini yeniledi.

Euro/TL ise 13,5160’ı gördü.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.