Doğu Perinçek İzmir’in fırsatlarını anlattı

Vatan Partisi, “Üretici baş tacı olacak!” sloganıyla başlattığı Üretim Devrimi Kurultaylarının 100.’sünü İzmir’de yaptı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu PERİNÇEK, İş İnsanı Ethem SANCAK, TÜRK-İŞ 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin ÇAKMAK ve İş İnsanı Bekir Cahit YÜCEL’in katılımıyla yapılan Yeni Dünyada İzmir’in Fırsatı Kurultayı yüzlerce İzmirlinin katılımıyla tamamlandı.

Kurultayda konuşma yapan Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu PERİNÇEK, insan-tasarruf- yatırım- üretim-istihdam- adil paylaşım temelli Üretim Devrimi programının öneminden söz ederek, “Türkiye üreticileri kötülenerek bu programa sokuldu. Türkiye 600 milyar dolara yakın borç batağına battı. Vatan Partisi’nin Üretim Devrimi programı tek tercihtir! .Onun için Türkiye’nin önünde tek bir program kalmıştır. Bakın size tarih veriyorum birkaç yıl içinde Vatan Partisi üreticilerin milli hükümetinde anahtar görev yapacak. Üretim Devrimi kurulacak” dedi.

SADAKA EKONOMİSİNE SON!

“Belirleyici olan lokomotif olan istihdamdır. En sonunda ürettiğimiz bütün değerler insan emeğinin ürünüdür onun için istihdam esastır. Önümüzdeki üretim devriminin sırrı şudur önümüzdeki üretim devriminin sonuç itibariyle Türkiye’nin çalışma çağındaki insan kaynağını seferber ederek çalışacağız. Sakatlar hariç ihtiyarlar hariç onlarda üretime yapabildiği kadar katılabilecek” diyen Perinçek, üretim için halkın seferber edileceğini vurguladı.

“ÜRETİCİLERİN HÜKÜMETİ YARININ HÜKÜMETİDİR”

Perinçek, geleceğe umutla baktıklarını belirterek, “Değerli arkadaşlar size şu müjdeyi veriyorum. Türkiye’nin önündeki 40 yıl Öncü Gençlik ve TGB ile sigortalanmıştır. 40 yılımızı güvenlik altına aldık. Ahlak karakter çalışkanlık fedailik o Türk tarihinden bize miras olan büyük birikimdir. Üreticilerin milli hükümeti yarının hükümetidir. Orada Atlantikçiler olmayacak orada NATO ’ya kafa tutanlar Amerika’dan buyruk almayanlar üreticinin emrinde olanlar üretici baş tacı diyenler olacak. Geleceğe umutla bakıyoruz karamsarlığı yasaklıyoruz” dedi.

“ASYA KÜLLERİNDEN DOĞUYOR!”

İş İnsanı Ethem SANCAK, Yeni Dünyada İzmir’in Fırsatı Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, “Geleceğe ışık tutacak çok önemli bir adım bugünkü toplantı İzmir Üretim Devrimi Kurultayı, gelecek nesillerin de konuşacağı bir kurultay oluyor. Güzel bir anons yapmış arkadaşlar: “yeni dünyada İzmir’in fırsatı” bence bunu bir adım ileri götürmek lazım: yeni dünyada İzmir’in yüreği. Çünkü İzmir herhangi bir şehir değil. İzmir Kurtuluş Savaşı’nı zafere ulaştıran insanlık tarihinin en önemli şahsiyetlerinden Mustafa Kemal Atatürk’ün milli ekonominin inşası için start verdiği ildir İzmir” dedi.

“ÇARE: ÜRETİM DEVRİMİ VE YENİ DÜNYA İLE BİRLEŞME”

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş CENGİZ, açış konuşmasında “Yeni dünyada İzmir’in Türkiye’nin fırsatını konuşmak üzere toplandık. İzmir’de de üreticilerin dediğini iki kelime ile özetliyoruz. Böyle gitmez. Özellikle 1980lerden beri devam eden neo liberal model çöktü. Atlantik sistemi göbeğinden çatırdıyor. Bunun yansıması sıcak paranın yansıması ile bir büyük yangın halini almıştır” diyerek Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krize değindi. Cengiz, bu krizden ancak Üretim Devrimi programının hayata geçmesi ve Yeni Dünya ile bütünleşmek olduğunu vurgulayarak, “Bugün enerji sorunu başta olmak üzere Türkiye’de birçok ekonomik problemle karşı karşıyayız. Bu krizden bizi çıkaracak ekonomik program Üretim Devrimi ve yeni dünyayla bütünleşmedir” dedi.

“ÜRETİMİN İÇİNDEKİ GÜCE TALİBİZ”

Kurultay konuşmacılarından TÜRK-İŞ 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin ÇAKMAK, “Yaşam gittikçe zorlaşmaya başladı. Mahallede, kahvede, sanayide çalışanlarımız daralmaya başladı. Zam yağmurları ile sıkıntılar artmaya başladı. Her haber kanalında, internet sayfalarında asgari ücreti konuşuyoruz” diyerek ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşulun zorluklarına değindi.

Çakmak, üretimin ve emeğin en yüce değerler olduğunu vurgulayarak, “Biz kantara değil üretime üretimin içindeki güce talibiz! Biz başka ülkelere gitmiyoruz!” şeklinde konuştu.

Kurultay soru cevap etkinliğinin ardından okunan sonuç bildirgesi ile sona erdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.