Diyarbakır’da AK Partili Milletvekilleri’nden OSB’ye ziyaret

Express Haber / DİYARBAKIR (İGFA) – Organize Sanayi Bölgesi’nde iplik fabrikasında incelemelerde bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Oya Eronat, önceki dönem bakanlardan Kutbettin Arzu, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan ve beraberindeki heyet eşlik etti.

Fabrikada incelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Eker, Diyarbakır’ın günümüzde sanayi yatırımında önemli bir merkez haline geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla, Organize Sanayi Bölgesi’nin bir takım temel yatırımları ve hizmetleri desteklendiğini belirterek, bunlardan en önemlisinin arıtma tesisinin kurulmaso olduğunu kaydeden Eker, “Özellikle tekstil sanayi için çok önemli. Çünkü arıtma boyahanelerinin yapımı da kumaş ile nitelikli tekstil üretiminin en önemli ve en zor aşamasıdır. İçinde bulunduğumuz tesis önemli bir iplik üretim tesisidir. Burada yıllık 16 bin ton iplik üretiliyor. Bunun en önemli özelliği de organik Diyarbakır pamuğu ile üretiliyor olmasıdır. Şu anda devam etmekte olan yatırımla, sadece içinde bulunduğumuz tesisin üretimi yıllık 80 bin ton kapasiteye çıkıyor. İhracat ve tekstilin bütün aşamaları bir arada bütünleşmiş şekilde yapılabiliyor. Bu istihdam, gençlerimizin aş ve iş sahibi olması demektir” dedi.

Yılsonuna kadar 60 tesisin tamamlanmış olacağı müjdesini veren Eker, “Besi Organize Sanayi bölgemiz ayrıca faaliyet göstermekte. Yılsonuna kadar burada 60 tesis tamamlanmış olup, faaliyete girecek. Bu, binlerce insanın iş sahibi olması demektir. Ayrıca tekstil organize sanayi bölgesi Diyarbakır’da Türkiye’nin ilk besi organize bölgesidir. Diyarbakır’ın bu manada pamuk üretim bölgesi olması, dünya standartları üzerinde pamuk üretebilecek kaliteye sahiptir. Tekstil ve diğer iş kolu faaliyetlerinde Diyarbakır, istihdam ve yeni cazibe merkezi olma yolunda” diyekonuştu.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan ise, 2018’de yönetime geçtiklerinden bu yana Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteklerinin eksik olmadığını söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.