Disney Plus, Can Yaman’ın başrolünde olduğu ‘El Turco’ dizisini yayınlamaktan vazgeçti

Dizi ve film izleme platformu Disney Plus, ünlü oyuncu Can Yaman’ın başrolünde olduğu ‘El Turco’ dizisiyle ilgili flaş bir karara imza attı. Platform ‘El Turco’ dizisini yayınlamaktan vazgeçti.

Disney Plus, Can Yaman’ın başrolünde olduğu ‘El Turco’ dizisini yayınlamaktan vazgeçti. Ay Yapım, dizi için bu hafta MIPTV’den başlayarak farklı platformlarla görüşecek.

Cannes’da başlayan MIPTV gündemini takip eden C21 Media’nın haberine göre, Ay Yapım’ın CEO’su Kerem Çatay geçtiğimiz günlerde diziye dair “Bu kimsenin bilmediği gerçek bir hikaye. Kuzey İtalya’da bir köy var ve Ağustos ayında hala Türk haftasını kutluyorlar, çünkü bu adam onları kurtardı” dedi.

Orhan Yeniaras’ın El Turco (II. Viyana Kuşatmasının Bilinmeyen Yönleri) romanından esinlenen drama, 1683’teki İkinci Viyana Kuşatması’nda yaralandıktan sonra yerleştiği Kuzey İtalya’daki Moana köylüleri tarafından bakılan ve daha sonra derebeylerine ve onların ağır vergilerine karşı başarılı bir köylü ayaklanması örgütleyen Osmanlı askeri Balaban Ağa’nın hikayesini anlatıyor.

ATATÜRK DİZİSİNDEN VAZGEÇMESİ DE BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ!

Maliyetleri düşürmek ve içerik stratejisini yeniden şekillendirmek üzere harekete geçen Disney+ geçtiğimiz yıl Türkiye’deki yapımların neredeyse yüzde 80’ini platformundan kaldırdı. Çekirdek pazarlara odaklanmaya karar veren şirketin Mustafa Kemal Atatürk’ü konu alan Atatürk dizisinden de vazgeçmesi büyük tepki çekmişti.

Araştırma şirketi Ampere Analysis’e göre, 2022 yılında Türkiye, Disney+’ın ABD dışındaki sipariş stratejisinin ana odaklarından biri olmuş ve platformun o yılki uluslararası siparişlerinin yüzde 15’ini Türkiye yapımları oluşturmuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.