Dışişleri’nden GKRY-İsrail tatbikatına tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Bilgiç, “GKRY’nin bu tür eylemlerine ortak olan ülkeleri bir kez daha Kıbrıs Rum tarafının provokasyonlarına ve propagandalarına alet olmamaya çağırıyoruz.” ifadesini kullandı.

ANKARA (İGFA) – Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Güney Kıbrıs Rum yönetimi (GKRY) ile İsrail’in ortaklaşa gerçekleştirdiği “Agapinor 2022” askeri tatbikatına ilişkin soruya yazılı cevap verdi.

Bilgiç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığının, GKRY ile İsrail’in ortaklaşa gerçekleştirdiği “Agapinor 2022” askeri tatbikatı konusundaki açıklamasını desteklediklerini belirtti.

Bilgiç, KKTC Cumhurbaşkanlığının 31 Mayıs’taki açıklamasında da belirtilen yeni iş birliği önerilerinin hazırlandığı bir dönemde GKRY’nin bölgedeki istikrarı bozma pahasına düzenlediği bu tatbikatın, samimiyetsizliklerinin açık bir ispatı olduğunu vurguladı.

“GKRY’nin bu tür eylemlerine ortak olan ülkeleri bir kez daha Kıbrıs Rum tarafının provokasyonlarına ve propagandalarına alet olmamaya çağırıyoruz.” ifadesini kullanan Bilgiç, Türkiye’nin her şart ve koşulda, garantörlüğün verdiği sorumluluk çerçevesinde KKTC’nin hak ve çıkarlarını kararlılıkla savunmaya devam edeceğini bildirdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.